הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר ראש
2 ק"ג לשון
6 פרוסות רגלי עגל
4 עלי דפנה
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור טחון עבה
6 יח' פלפל אנגלי
6 שיני שום פרוסות
4 גבעולי שורש סלרי קצוץ
אופן ההכנה
1. מישרה -
מכניסים את כל סיוגי הבשר לכלי עם 2 כפות מלח 1 כפית סוכר וחצי כוס חומץ ומכסים במים ללילה מוציאים ושוטפים.
הכנה
1. מרתיחים את הלשון כשעה בסיר עם מים מוציאים ומקלפים את הקליפה
2. פורסים את כל חלקי הבשר לחתיכות בגודל 2X2 ס"מ (חוץ מרגלי העגל)
3. מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול לרבות התבלינים מביאים לרתיחה ומנמיכים אש
ל 3 שעות נוספות
4. מוציאים מהסיר את כל חלקי הבשר לקערה ולהניח לו להתקרר (באם רוצים קוביות קטנות יותר ניתן להעביר פוד פרוססור ולהפעיל למס' שניות באמצעות פולסים עד קבלת מירקם עדין יותר)
5. באותה עת ממשיכים לתת לציר הבשר להמשיך לרתוח ולהצטמצם עד 1/3
6. בתבנית פיירקס גדולה או תבניות אינגליש מסדרים את קוביות הבשר (מקלפים מרגל הבשר מה שניתן ומשליכים את העצם) מעל שופכים את כל ציר הבשר עד שימלא את הפירקס
7. מעבירים לקירור של 6 שעות לפחות או לילה
8. להגשה פורסים פרוסות דקות ומגישים עם חרדל דיגון או חזרת
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון