הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כוס צנוברים
1 ראש כרובית חתוך לפרחים קטנים
6 שיני שום, פרוס דק
1 כף שמן זית
2 כפות חמאה/מחמאה מומסת
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כוס פטרוזיליה קצוץ טרי
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
1.מחממים תנור ל 350 מעלות צלסיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר כסף.
2.מפזרים צנוברים בשכבה אחת על תבנית האפייה. אופים בחום של 180 מעלות במשך 3-5 דקות, או עד שנקלה(יש לשים לב שלא ישרף). מסירים את הצנוברים ומניחים בצד.
3.מגדילים את טמפרטורת התנור ל מקסימום
4.בקערה מערבבים את פרחי כרובית, פרוסות שום, שמן זית וחמאה/מחמאה. מערבבים היטב עד שהכל מצןפה היטב.
5.על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה מפזרים את פלחי הכרובית מתבלים במלח ופלפל. ואופים במשך 20 דקות, או עד שהם רכים.
6. להגשה מערבבים את הכרוביתהאפויה עם פטרוזיליה, מיץ לימון וצנוברים.
* למי שאוהב זה הולך מצויין עם סלט טחינה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון