הוראות הכנה
מרכיבים
פלפלי צ'ילי ירוקים - 100 גרם פלפל ירוק חריף פלפל אדום חריף
(לחריף פחות מוציאים את הגרעינים)
50 גרם זרעי חרדל
2 כפות זרעי חילבה
1 כף חומץ
5 שיני שום פרוסות דק
1 כף זרעי שומר
1/2 כף אבקת צ'ילי אדום
1 כף מלח
2 כפות שמן חרדל (או זית כתית)
1/4 כוס דבש תמרים (אופציונלי)
אופן ההכנה
1. לוקחים על פלפל וחורצים אותו לאורכו ((לחריף פחות מוציאים את הגרעינים)
2. במכתש ביתי או במעבד מזון טוחנים את זרעי החרדל והחילבה לאבקה גסה. מוסיפים את אבקת הצ'ילי אדום מלח ומערבבים היטב.
3. ביד עם כפפה מחדירים ומשפשים את התבלינים לתוך הפלפלים
4. מעבירים את הפלפלים לצנצת ויוצקים פנימה חומץ.
5. במחבת מחממים את שמן החרדל או שמן הזית עד שהוא מתחיל לעשן. מוסיפים את זרעי השומר והשום עד שהם מתחילים לקפצץ. ומוסיפים לצנצנת.
6.באם אתה אוהב את החמוצים שלך עם נגיעת מתיקות מוסיפים לצנצנת מעט סילאן
7.שמור את הצנצנת בשמש למשך לפחות 3 ימים
8. מעבירים למקרר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון