הוראות הכנה
מרכיבים
לעיסה:
1 ק"ג קמח
קובית שמרים
1/2 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כוס וחצי מים פושרים ועוד קצת לפי ספיגת הקמח
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול וקצוץ
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
לשים בקערה את הקמח, לפורר את השמרים בידיים לתוך הקמח.
להוסיף מלח ופלפל שחור, לערבב ולהוסיף את המים בהדרגה עד שרואים שהבצק
חלק וגמיש כמו מסטיק ולהתחיל מיד במילוי ללא צורך בהתפחה.
הכנת המילוי: לטגן בצל, כשמשחים מעט, להוסיף את הבשר ולפורר אותו.
להוסיף מלח ופ.ש ולהוסיף מעט מאוד מים (פחות מרבע כוס).
לתת לתערובת להיספג, להוריד ולצנן.
לתת אגרופים בבצק ולעשות כדורי פינג פונג, לקחת חתיכה, לשטחה בידיים רטובות, למלא בשר, לסגור בצורת אליפסה ולהתפיח עד שעה.
אחרי שתפח, לטגן בשמן חצי עמוק עד לצבע זהוב חום.
בתאבון!!!
הסמבוסק הזה מתאים גם להקפאה ושרוצים לאכול, יש לחמם בסיר/בתנור.
יוצא טעים טעים כארוחה בפני עצמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון