הוראות הכנה
מרכיבים
לסלט המאשוויה
5 עגבניות בינוניות
3 פלפלים מתוקים גדול
2 בצל בינוני
1 חציל בינוני (אופציונלי)
2 פילפל ירוק חריף
5 שיני שום
1 כף זרעי קימל (אופציומלי)
מלח לפי הטעם
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
לקישוט:
2 ביצים קשות
זיתים ושמן זית לפי הצורך
אופן ההכנה
לסלט המשאוויה (קלויים)
1.חותכים את העגבניות לחצי. ומוציעים את התוכן לתוך קערה. זה ימנע יתרככות יתר (את התוכן מניחים בצד בקערית)
2.מחממים את הגריל ל 250 מעלות. על מגש אלומיניום מכניסים את הירקות מיבשים לתנור. הקפד להכניס את שיני השום כך שתועל להסירם לפני שאר הירקות.
3.כאשר כל הירקות מקבלים חריכה בקליפתם מוציאים אותם לניילון וסוגרים את הפתח ל 5 דקות, פותחים מוציאים וקולפים את קליפתם.
4.מעבירים את כל הירקות הנקיים מקליפות לקערת מעבד מזון מוסיפים קימל טחון מלח. אם אתה אוהב את הסלט עבה במעט השתמש בפולסים או הפעל לקבלת עיסה חלקה יותר.
מוסיפים את עיסת עגבניות שנשארה בכלי נפרד ומערבלים להטמעתה.
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה מניחים 3-4 כפות סלט מאשוויה
ומקשטים במעט כמון מוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה. וביצים קשות פרוסות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון