הוראות הכנה
מרכיבים
6 דגי הרינג שלמים מהחבית פילה (מושרה לילה במים)
פותחים ומנקים היטב כולל הידרה מרכזית
שמן צמחי לטיגון
מלית:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 כוס קצוץ דק כוסברה טריים
3 שיני שום גדולות
1כפית גרגירי צילי יבש
מלח ופלפל לפי הטעם.
ציפוי לדגים
2 ביצים טרופות
1 כוס פירורי לחם משובח
1 כוס קמח לבן
לסלט העגבניות:
4 עגבניות, פרוסות
2 שיני שום מגורר דק
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
1 כף כמון
1/2 כפית אבקת צילי
1 כוס פטרוזיליה קצוץ דק
אופן ההכנה
1. להרתיח את תפוחי האדמה ולקלף חותכים לקוביות, ואז למחית עבה במזלג.
2.מוסיפים את השום ומערבבים צ'ילי, כוסברה קצוצה, תבלינים ומלח על פירה.
3. ממלאים את נתחי הדג עם תפוחי האדמה בתערובת עשבי תיבול.
4. טובלים כל נתח פילה דג בקערת הביצים הטרופות.
5. טובלים את הנתח בקערת הקמח ופרורי הלחם
6. בסיר עם שמן טיגון מטגנים את הדג עד שמזהיב, מעבירים לנייר סופג
להכנת הרוטב :
7. פורסים את העגבניות.
8. מערבבים את השום והצילי מוסיפים מיץ לימון מערבבים את כל החומרים יחד, ומשפשים לתוך כל פרוסת עגבניה משני הצדדים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה דק.
9. על צלחת מגישים את הדג עם סלט העגבניות הפיקנטי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון