הוראות הכנה
מרכיבים
3.5 ק"ג אסדו. לבקש מהקצב לחתוך אותו לרצועות בגודל 15 ס"מ על 2 ס"מ
כך שכל רצועה תכיל גם עצם,
1 כוס רוטב סויה
3 כפות חומץ בלסמי,
1 מיץ מתפוז סחוט
1/2 כוס שמן זית
3 כפות דבש או דבש תמרים
1 כוס עירית קצוצה או בצל ירוק
8 שיני שום כתוש,
1 כפית בזיליקום,
1 כפית אורגנו טרי קצוץ,
1/2 כפית צילי גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון,
מעט מלח ופלפל.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.להכניס את כל הרכיבים פרט לבשר לתוך קערה גדולה ולערבב היטב.
2.לסדר את הבשר בתבנית אפיה מאלומיניום רחבה ועמוקה.
3.לשפוך את תוכן קערת התבלינים עם הרכיבים על הבשר ולערבב.
4.לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר לתא מעל הירקות
לפחות ל-8 שעות. להוציא אחרי 4 שעות להוציא את התבנית מהמקרר ולהפוך את הבשר.
5.לחמם תנור ל-250 מעלות.
6.להוציא את הבשר מהמקרר. לכסות בנייר כסף.להכניס לתנור למשך 2 שעות.
7.לאחר 2 שעות להסיר את נייר הכסף לבריש שוב את הצלעות ברוטב להנמיך את חם התנור ל 140 מעלות ולהשאיר לעוד חצי שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון