הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחים ירוקים בינוניים
6 שיפודי עץ או מקלות ארטיק
לציפו הקרמל:
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2/3 כוס שמן צימחי
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 כף מיץ פטל אדום
אופן ההכנה
1. משפדים את תפוחי העץ על שיפוד עץ או מקל ארטיק
2.בסיר בינוני מערבבים 2 כוסות סוכר עם כף מים עד שהסוכר מתגבש ומתחיל להזהיב מוסיפים את יתרת המים וממשיכים לערבב מוסיפים פנימה את שאר החומרים פרט לשמן ומביאים את התערובת
להזהבה קלה תוך בחישה מתמדת מורידים לרגע מהאש (זהירות זה לוהט) ומוסיפים פנימה את השמן תוך בחישה (התערובת תירחש ותרעש) מחזירים לאש עד קבלת צבע קרמלי (זהירות לא לשרוף)אחרי 5 דקות קירור מכניסים את תפוחי העץ כשהם משופדים לסיר ומסובבים עד שהם מצופים בקרמל לקבלת ציפוי עבה חוזרים על פעולת הטבילה.
מעבירים לתבנית אלומיניום שצופה במעט שמן בעמידה ומקררים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון