חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שווארמה עגל/הודו בטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שווארמה עגל/הודו בטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 מצלית או מחבת טפלון
3 בצלים גדולים ופרוסים לרצועות
600 ג"ר חזה הודו נקבה/שוק עגל פרוס ל 150ג"ר לחתיכה
50 ג"ר שומן כבש
3 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית מלח
3 כפיות כמון
2 כפיות אבקת שום
1 כפית אבקת טיבול לעוף
1 כף צנובר
לטחינה -
1/2 כוס מים או מעט יותר באם יוצאת סמיכה לטעמכם
1/3 כוס טחינה גולמית (רצוי קראוון)
1/2 שן שום כתושה
1 כף מיץ לימון
מעט מלח
מערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה ולבנה
אופן ההכנה
לשווארמה:
1. מורחים את המצלית ב 2 כפות שמן ומניחים את הבצל לשחמה כ 5 דקות
(כשהם שחומים מורידים לכלי לשמירה)
2. שמים את פרוסות ההודו או העגל והשומן על המצלית ומתבלים אותן בתבלינים שעורבבו יחדיו בקערה לאחר 3 דקות מורידים הצידה וחותכים אותם לרצועות קטנטנות.
3. מחזירים את רצועות ההודו/העגל ושומן הכבש למצלית לעוד כ - 10 דקות בערך או עד שהם משחימים כמהה
בדקה האחרונה להוסיף את כף הצנובר לקליה עם השווארמה.
4. מורידים מהאש ומערבבים את הבצל לשווארמה.
5. להגשה לצלות על המצלית כ 12 עגבניות שרי ו 4 פלפלים ירוקים חריפים
ולהוסיף מעל המנה כקישוט
מסדרים על צלחת הגשה יפה את כל כמות הטחינה מעליה מפזרים את השווארמה שופכים את העגבניות עם הרוטב מהמצלית מפזרים מעט פטרויליה ומעט שמן זית מעל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון