הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (האדום)
1/4 כוס שמן לטיגון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית שום כתוש (לא חובה)
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית אבקת צילי גרוס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
קמצוץ של עלי רוזמרין כתושים
1/2 כפית מלח גס
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה מנקבים את הקליפה היטב בעזרת מזלג
2. בכלי מיועד למיקרו מכניסים את תפוחי האדמה ללא מים ל 5 דקות בחם מלא
3. מוציאים מקררים כ 5 דקות וחותכים אותם לשמיניות או פלחים
4. על מחבת טפלון עם 1/4 כוס שמן צימחי מטגנים את תפוחי האדמה בקבוצות עד אשר
הם מזהיבים ומוציאים לנייר סופג ולקערה
5. בקערה קטנה נפרדת מכניסים את חומרי התיבול 1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית שום כתוש (לא חובה),1/2 כפית פפריקה,1/4 כפית אבקת צילי גרוס,1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, קמצוץ עלי רוזמרין כתושים
1/2 כפית מלח גס
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית שמן זית
6. שופכים את תוכן קערת התבלינם על הציפס ומקפלים היטב בידיים עד שהתבלינים נצמדים לציפס
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון