חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ככר לחם עגולה כהה במילוי צאזיקי או/ מרק חם או קר אחר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ככר לחם אישית מרוקנת תוכן וממולאת בציזיקי מעדן ליום חם
ככר לחם עגולה כהה במילוי צאזיקי או/ מרק חם או קר אחר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ככר לחם אישית מרוקנת תוכן וממולאת בציזיקי מעדן ליום חם
הוראות הכנה
מרכיבים
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
לצזיקי
400 מ"ל יוגורט
200 מ"ל שמנת או (קוט'ג לקבלת גבשושיות)
4 שיני שום כתושות
2 מלפפונים ירוקים
2 מלפפונים במלח
1 כף גבעולי שמיר קצוץ
1 כפית עלי נענע קצוצים
מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית (להזלפה מעל)
1 כף צנובר קלוי (לפיזור מעל)
אופן ההכנה
ללחם:
1.לנפות את הקמח קערת מיקסר ולערבב את כל המרכיבים היבשים לקערה.
2.להוסיף מים תוך כדי ערבוב וללוש כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מותר לשנות את כמות המים בזמן הלישה כדי לקבל בצק טוב (מזג אוויר וסוג הקמח)
3.לקמח קערה גדולה ולהניח בתוכה את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות, או עד שיכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה לכסות במגבת רטובה.
4.בגמר הטפיחה לחבוט בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוציא אותו מהקערה.
5.לחצות את הבצק לארבע ולעשות מכל חלק (כיכר בצק) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים גדולים האחד מהשני ולכסות שוב במגבת. ולהתפיח לעוד 30 דקות
6.כ-10 דקות לפני תום התפיחה להדליק את התנור (במצב טורבו) על חום 200 מ"צ.
7. לפני שמכניסים לתנור לחרוץ על חלקו העליון של הלחם X, בעזרת סכין חדה ומשוננת למרוח ביצהאו לפזר קמח יבש על הלחם
8. מכניסים לתנור בתחתיתו תבנית עם מים ולהכניס את תבנית הלחם לכ 40 דקות עד אשר הוא שחום קלות לבדיקת סיום האפיה באמצעות נקישה על תחתיתו שמניבה צליל חלול עמום. אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.
9.מוציאים את הלחם לרשת לקירור לחם החדר
לצאזיקי:
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מגררים את המלפפונים על מגרדת גסה ומסננים מנוזלים
מוסיפים את השמיר ושאר החומרים מערבבים עם שאר המרכיבים ומערבבים היטב
עד קבלת עיסה אחידה.
להרכבת המנה:
1. לוקחים את הלחם (בחום החדר) ועם סכין משוננת מסירים לו בעדינות את הראש המכסה
כ 2 ס"מ מגוף הלחם.
2. בעזרת כף מרוקנים את תוכן הלחם בזהירות תוך הקפדה להשאיר לדופנו 1.5 ס"מ דופן
3. ממלאים כל כיכר לחם בצאזיקי קר מעל מטפטפים כפית שמן זית ומעט צנוברים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון