הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
3 כוסות עגבניות מרוסקות טריות או משומרות לכדי פירה סמיך
1 כפית טרגון טרי
1.5 כפיות מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כוס פירורי לחם יבש (עדיף פנקו)
1/2 כוס פרמזן מגוררת
2 חצילים, קלופים וחתוכים ל 1/2 ס"מ לפרוסה
4 ביצים טרופות
שמן בישול, לטיגון
חצי קילו גבינת עיזים מתונה,כגון בשן, חתוכה ל 8 פרוסות
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש נמוכה למדי. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך בחישה מדי פעם, עד שקיפות, כ -5 דקות. מוסיפים את העגבניות, פלפל ירוק חריף, טרגון, שן השום,3/4 כפית מלח,1/2 כפית פלפל ואת הסוכר ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 25 דקות.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל 200 מעלות.
3. בקערה בינונית מערבבים את פירורי לחם, פרמזן, ואת התבלינים הנותרים
4. טובלים כל פרוסת החציל בבלילת הביצים ואחר כך בתערובת פירורי הלחם, ומצפים היטב. 5. במחבת גדולה מחממים סנטימטר בערך של שמן בישול על אש בינונית עד לחם גבוה. מטגנים את החצילים בשמן חם, עד להזהבה 1 עד 2 דקות לכל צד. מספיגים על מגבות נייר.
6. מסדרים על תבנית מחצית מפרוסות החצילים בשכבה אחת . מניחים פרוסת גבינת עיזים על גבי כל פרוסת חציל ומכסים עם פרוסות החצילים הנותרים.
7. מכניסים לתנור ואופים עד שהגבינה נמסה, כ -10 דקות.
8. מניחים את הרוטב על גבי צלחות עם החציל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון