בכל בית של יוצאי העדה הצפון אפריקאית תוכלו למצוא ביום שישי בצהריים brמרק חרירה מקורו של המרק הוא למעשה תבשיל של כל מה שנותר מאמצע השבוע brמבושל כמרק קדרה. brלכל משפחה יש את המתכון הסודי שלה להכנת חרירה אני הבאתי את זה של שכנתי brאהבתי טעים ומשביע
|
|
|
בכל בית של יוצאי העדה הצפון אפריקאית תוכלו למצוא ביום שישי בצהריים brמרק חרירה מקורו של המרק הוא למעשה תבשיל של כל מה שנותר מאמצע השבוע brמבושל כמרק קדרה. brלכל משפחה יש את המתכון הסודי שלה להכנת חרירה אני הבאתי את זה של שכנתי brאהבתי טעים ומשביע
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר חתוך לקוביות גדולות (חזה או ראש)(לא חובה)
2 חתיכות רגל (לא חובה)
2 כפות שמן זית
2 בצלים
1 כוס של עדשים חומים
2 כפות אבקת מרק עוף
4 עגבניות חתוכות לקוביות
½ צרור עלי כוסברה
½ צרור עלי פטרוזיליה
1 כוס חומוס מושרה במים למשך לילה
1 כוס אטריות דקות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כרכום
1 כפית זנגוויל טחון (אבקה)
אופן ההכנה
1.בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את הבשר וסוגרים מעט
2.מוסיפים את הסלרי הקצוץ ואת החומוס וממשיכים לטגן
מעט.
3.מעבירים את הכל לסיר הבישול האיטי ומוסיפם את הכוסברה והעגבניות .
מוסיפים 8 כוסות מים
4.בכוס מים רותחים מערבבים היטב 2 כפות אבקת מרק כף כורכום וכפית של ג'ינגר ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה ומוסיפים לסיר מרק עוף. מתבלים בכפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס עבה מכסים את הסיר ולהביא לרתיחה על HIGH מבשלים עד שהנוזלים מבעבעים כ שעתיים. מורידים את הסיר AUTO לשעה וחצי נוספות
5. כשהבשר כבר רך מוסיפים את האיטריות ל- 30 דקות נוספות
6.לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים 2 כפות קמח, מוסיפים למרק ומבשלים תוך עירבוב עוד 10 דקות עד שהמרק יסמיך.
***מומלץ להגיש עם רבע לימון ליד ולסחוט לפני האכילה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון