הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 חב' שימרית או 22 גרם שמרים יבשים (3 כפות)
3 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
150 גרם מרגרינה או חמאה
½ כף מלח
לקימוח - 1 כוס קמח (לשים בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה
1.בקערה גדולה לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.
לערבב ולהוסיף את המלח.
2. מתחילים ללוש בצק ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה. נוצר בצק נוזלי למחצה.
ללוש את הבצק כ-5 דקות, לכסות במגבת לחה ולהניח ל-1 שעה להתפחה.
3. חוצים את סיר הבישול לשליש (בסיר 6 ליטר) ע"י הנחת תבנית אלומינים מוצמדת היטב לדפנות הסיר ולתחתיו לגזור ולעצב כשאר דפנותיה הפנימיות של התבנית מוטות לחלק ה2/3 וחלקה החלק פונה לעבר ה1/3.
4. מורחים היטב את דפנות 1/3 הסיר ודופן תבנית האלומיניום במרגרינה או חמאה בכמות נדיבה
5. ממיסים במיקרו את החמאה/או המרגרינה
6. קורצים כדור בגודל כדור טניס מגלגלים בקמח שנותר לנו ולאחר מכן לגלו היטב בחמאה המומסת ולהניחו ב 1/3 סיר הבישול וכן עד שכל ה1/3 מלא עד לגובה של 60% מגובהו באם נותרה חמאה או מרגרינה מומסת שופכים מעל (יש לודא שהאלומינים המוצמד לסיר מוצמד היטב במיוחד בדפנותיו ובתחתיתו (אחרת השומן יברח מהבצק ויכרך)
7. משאירים את הסיר כשעה עד לתפיחת הבצק.
8. מפעילים את הסיר מכוסה לדרגת HIGH למשך שעתיים.
9. מעבירים את הסיר לדרגת LOW למשך לילה שלם (מומלץ להכניס לחלק הפנוי של הסיר ספל מלא מים
10. כשעתיים לפני ההגשה, מסירים את המכסה ואת ספל המים ואופים ללא מכסה כ-1 שעה.
11. לאחר 1 שעה, מפנים את דיפון האלומיניום והופכים הקובנה כך שהחלק השרוף יהיה כלפי מעלה, להמשיך לאפות עוד כ-1 שעה , עד להגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון