חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובנה צנענית אורגינל בסיר בישול איטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובנה צנענית אורגינל בסיר בישול איטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 חב' שימרית או 22 גרם שמרים יבשים (3 כפות)
3 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
150 גרם מרגרינה או חמאה
½ כף מלח
לקימוח - 1 כוס קמח (לשים בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה
1.בקערה גדולה לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.
לערבב ולהוסיף את המלח.
2. מתחילים ללוש בצק ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה. נוצר בצק נוזלי למחצה.
ללוש את הבצק כ-5 דקות, לכסות במגבת לחה ולהניח ל-1 שעה להתפחה.
3. חוצים את סיר הבישול לשליש (בסיר 6 ליטר) ע"י הנחת תבנית אלומינים מוצמדת היטב לדפנות הסיר ולתחתיו לגזור ולעצב כשאר דפנותיה הפנימיות של התבנית מוטות לחלק ה2/3 וחלקה החלק פונה לעבר ה1/3.
4. מורחים היטב את דפנות 1/3 הסיר ודופן תבנית האלומיניום במרגרינה או חמאה בכמות נדיבה
5. ממיסים במיקרו את החמאה/או המרגרינה
6. קורצים כדור בגודל כדור טניס מגלגלים בקמח שנותר לנו ולאחר מכן לגלו היטב בחמאה המומסת ולהניחו ב 1/3 סיר הבישול וכן עד שכל ה1/3 מלא עד לגובה של 60% מגובהו באם נותרה חמאה או מרגרינה מומסת שופכים מעל (יש לודא שהאלומינים המוצמד לסיר מוצמד היטב במיוחד בדפנותיו ובתחתיתו (אחרת השומן יברח מהבצק ויכרך)
7. משאירים את הסיר כשעה עד לתפיחת הבצק.
8. מפעילים את הסיר מכוסה לדרגת HIGH למשך שעתיים.
9. מעבירים את הסיר לדרגת LOW למשך לילה שלם (מומלץ להכניס לחלק הפנוי של הסיר ספל מלא מים
10. כשעתיים לפני ההגשה, מסירים את המכסה ואת ספל המים ואופים ללא מכסה כ-1 שעה.
11. לאחר 1 שעה, מפנים את דיפון האלומיניום והופכים הקובנה כך שהחלק השרוף יהיה כלפי מעלה, להמשיך לאפות עוד כ-1 שעה , עד להגשה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון