הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג קורקבני הודו מנוקים היטב וחצויים
1.5 ק"ג לבבות הודו מנוקים היטב וחצויים
6-8 תפוחי אדמה ביננויים - אופציונלי
3 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות
1/2 כוס שמן תירס או צימחי
2 כפות פפריקה בשמן
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפיות כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפיות כמון טחון
מלח - לטעום שהקורקבנים לא מומלחים
תוספת אפשרית
1.5 כוסות אורז שטוף בשקית קוקי מנוקבת עם קיסם
1 כוס גרעיני חומוס מושרים ללילה.
* חלה טריה לטבילה ברוטב
למי שלא מתעצל יכול להוסיף נקניק/מעי כבש במילוי אורז כבד ולב כבש (Osban)
אופן ההכנה
1. מנקים היטב את הקורקבנים ואת הלבבות
2. מפעילים את סיר הבישול כ 30 דקות עם השמן בתוכו
3. מכניסים פנימה את הבצל ונותנים לו להתבשל עד שקיפות
4. מוסיפים פנימה את הקורקבנים והלבבות ונותנים להם לשנות את צבעם לאפרפר (תוך עירבוב)
5. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעליהם מפזרים את התבלינים
6. מוסיפים מים רותחים מהקומקום עד לכיסוי
7. מעל מניחים את שקיק הקוקי המחוררת עם האורז
8. מכסים את הסיר ומשאירם על HIGH עד שהנוזלים מתחילים לבעבע כ 2-3 שעות
9. מעבירים את הסיר ל AUTO ל 3 שעות (ללילה מעבירם LOW)
10. כשעה ומחצה לפני האוכל מסירים את המכסה ומעבירים ל HIGH לצימצום הרוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון