הוראות הכנה
מרכיבים
5 יח' עגבניות חטוך לקוביות
2 יח' בצל גדולות חתוכות גס.
8 יח' ביצים טריות
2 יח' גמבה גדולות גדולות חתוכות גס.
4 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום פורסים
מלח ופילפל לפי טעם
חצי פילפל אדום חריף(לא חיב)
אפשר לאוסיף קוס ברה
6 כפות שמן זית
והפפריקה המתוקה
2 כוסות מים
אופן ההכנה
שופכים למחבת את שמן הזית ומניחים על אש גבוהה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל החריף והפפריקה המתוקה וממשיכים בטיגון כחצי דקה.
מוסיפים את השום והעגבניות ומערבבים היטב.
מכסים במכסה וממשיכים בבישול כ 10 דקות או עד שהעגבניות מתרככות.
מערבבים בכוס את רסק העגבניות, כמון, קארי, מלח, פלפל עם חצי כוס מים ומוסיפים למחבת.
מביאים לרתיחה.
בעזרת כף יוצרים "גומה" בשקשוקה ולתוכה שופכים ביצה 1.
חוזרים על הפעולה עם 3 הביצים במרווחים של 2 ? 3 סנטימטר אחת מהשנייה.
מפזרים מעל כל ביצה מעט פלפל שחור, לאמיצים ביננו מפזרים מעט פפריקה חריפה.
מכסים במכסה או בנייר כסף ומעבירים לאש קטנה ל - 10 דקות עד שהביצים מבושלות.
פותחים את המכסה וממשיכים בבישול כ 5 דקות על מנת להיפתר מעודף נוזלים.
מגישים בצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
להגיש עם לחם.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון