חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מנסף דרוזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את טיראן שלשום באודישנים במאסטר שף. הוא נגע לליבי, אבל במנה שהכין התאהבתי. brהייתי חייבת, אבל ממש חייבת להכין אותה מיד. כתבתי לבנוני, כי זה הכי קרוב לאוכל הדרוזי, ומה לעשות, אין קטגורית אוכל דרוזי באתר,.. brהכנתי עם טלה טחון גס. וגם שיניתי קצת את התבלינים. brהמנה במקור לא כשרה, כי מגישים אותה עם יוגורט. אבל אפשר לגמרי להחליף את היוגורט בטחינה חמצמצה. brהגשתי ליד כרובית מטוגנת. brאיזה בושם עולה מהתבשיל המוכן!
מנסף דרוזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את טיראן שלשום באודישנים במאסטר שף. הוא נגע לליבי, אבל במנה שהכין התאהבתי. brהייתי חייבת, אבל ממש חייבת להכין אותה מיד. כתבתי לבנוני, כי זה הכי קרוב לאוכל הדרוזי, ומה לעשות, אין קטגורית אוכל דרוזי באתר,.. brהכנתי עם טלה טחון גס. וגם שיניתי קצת את התבלינים. brהמנה במקור לא כשרה, כי מגישים אותה עם יוגורט. אבל אפשר לגמרי להחליף את היוגורט בטחינה חמצמצה. brהגשתי ליד כרובית מטוגנת. brאיזה בושם עולה מהתבשיל המוכן!
הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג בשר כבש/עוף חתוך לקוביות או טחון
3-4 כוסות מים
3 בצלים קצוצים
2.5 כוסות אורז יבש
2 שקיקי תה צ'אי מסאלה
כף בהרט
מעט הל
1 מקל קינמון
4 גרגירי פלפל אנגלי
3 כפיות מלח (או לפי הטעם)
¾ כוס שמן זית
חצי כוס צנוברים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
יוגורט 4.5% שומן (ו/או טחינה חמצמצה)
אופן ההכנה
1. יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה שקוף.
3. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומערבבים עד לקבל מידת עשייה מדיום.
4. מוסיפים את הבהרט וממשיכים לערבב.
5. חולטים את שני שקיקי התה בכוס מים כ-5 דקות, מוזגים לסיר ומערבבים. מוספים את האורז לסיר וממשיכים לערבב .
6. מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר+ס"מ בגובה, מוסיפים את המלח ושאר התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
7. כאשר האורז מבעבע יש להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ-20-25 דקות.
8. מפזרים את הצנוברים קלויים ואת תערובת הפטרוזיליה והכוסברה, ואוכלים עם יוגורט ו/או טחינה.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון