הוראות הכנה
מרכיבים
לבצל המטוגן -
4 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן תירס
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
2 כפיות אבקת מרק
לחומוס -
500 ג"ר גרגירי חומוס ספרדי או 2 קופסאות גרעיני חומוס
250 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
150 ג"ר אגוזי מלך שנקלו על מחבת ונטחנו לאבקה
½ כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך
3 כפות שמן תירס
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לבצל
1. על מחבת עבה עם שמן תירס שחומם מעט מוסיפים את הבצל והתבלינים (פרט לאבקת המרק)לטיגון על אש בינונית עד שהוא מזהיב כמהה מוסיפים את 2 כפיות מרק ומערבבים כ 2 דקות נוספות
2. משרים את גרגירי החומוס במים וכפית סודה לשתיה ללילה מסננים, ומרתיחים את החומוס עם המים כשעה לערך או עד שהן נימוחים ביד בקלות
(מקופסאת שימורים מגירים את נוזלי הקופסא שוטפים היטב מעבירים לכלי למיקרו עם מים ומרתיחים כ 9 דקות בעוצמה מקסימלית) מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים ומניחים להתקרר כשעה לערך
3.מכניסים את הגרגירים למעבד מזון עם אבקת אגוזי המלך ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים ושמן עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט טחינה גולמית.
( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
4.מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה ומעל לפחות 3 בצל עם כפית משמן הטיגון
מעט כמון.
ניתן לא מומלץ להוסיף לחומוס כפית שום כתוש לתערובת
לאחסנה להעביר את החומוס לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון