הוראות הכנה
מרכיבים
8 לחמניות עגולות חציות ל 2 עיגולים
1/4 כוס שמן
1 קופסא פטריות שמפיניון טריות
1/2 חציל פרוס לקוביות קטנות - אופציונלי
קמצוץ מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון טחון
3 שיני חצויות למריחת הטוסט
300 ג"ר גבינת פטה למריחה
10 עלי אורגנו קצוצוים דק
אופן ההכנה
1. במחבת עם 1 כף שמן זית מטגנים את הפיטריות/חצילים בתוספת התבלינים עד השחמה קלה
כ 4 -5 דקות ומניחים על נניר סופג
2. על תבנית אפיה מסדרים את 16 חלקי חצאי הלחמניות ומכניסים לאצמע התנור ומזהיבים אותן באמצעות הגריל בתנור.
3. מוציאים מהגריל ובעודן חמות מורחים את כולן בשום (לוקחים חצי שן שום ומשפשים היטב את הלחמניה בצד הזהוב)
4. עם מברשת מורחים כל חצי לחמניה במעט שמן זית
5. מורחים את הלחמניה בגבינת הפטה למריחה ומעל מפזרים מעט מהאורגנו הקצוץ
6. מעל מפזרים בנדיבות את הפיטריות או החציל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון