הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג (4 כוסות) פירות טריים (משמשים, אפרסקים, שזיפים, תפוחים, אגסים)
מים
מיץ לימון
קמצוץ מלח
סוכר (במידת הצורך)
תבלינים כמו קינמון ואגוז מוסקט (אופציונלי)
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הפירות ומגלענים אותם (בתפוח ואגס מקלפים את הקליפה וטובלים במעט מיץ לימון מיד ) קוצצים את הפרי לרבעים
2.מעבירים את הפרי לסיר גדול. מוסיפים כוס וחצי של מים על כל 4 כוסות של פירות חתוכים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, או עד שהפרי מבושל ומערבבים.
2. במעבד מזון קוצצים את הפרי בפולסים עד קבלת רמת (פירה) מחית חלקה טועמים לבחון את רמת המתיקות (באם מוסיפים סוכר מוסיפים כל פעם כפית מערבבים וטועמים שוב)
3 מוסיפים מיץ לימון, כפית אחת בכל פעם כדי לעורר את ניחוח הפרי. הוספת קמצוץ או שניים של קינמון, אגוז מוסקט, קמצוץ מלח או תבלינים אחרים.
4.מחזירים את פירה הפירות לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב תמידי של הרסק עד שהסוכר ושאר התבלינים נמסים לפירה ממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות לערך עד שלא נותרים נוזלים והוא התעבה
5.מכינים תבנית אלומיניום מצופה בניילון עמיד חם (למיקרוגל) או בנייר שעווה כאשר קצוות
הניילון בולטים עד קצה התבנית.
6.שופכים ומישרים את פירה הפרי לתבנית עד לעובי 1/2 ס"מ
7.מכניסים את הפירה לתנור ב 110 מעלות עם טורבו למשך לילה
8.זה מוכן כאשר החלק העליון יבש לחלוטין
9.מקררים את התבנית לחם החדר שולפים את הלדר באמצעות הניילון וחותכים אט אט לפי הצורך
10. לאיחסון מדביקים מעל עוד ניילון ומגלגלים שומרים בחדר במקום מוצל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון