חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוא"ד ממולא נוסח מסעדת זייתון קהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוא"ד ממולא נוסח מסעדת זייתון קהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 תפוחי אדמה קטנים עד בינוניים, מכל סוג שהוא, שטופים קלופים
500 גרם של בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית קינמון
1/2 כף פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית זנגביל
1/2 כפית הל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן צמחי
4 עגבניות גדולות מקולפות, מגורדות על מגרדת
2 כפות רסק עגבניות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. מרוקנים את תפוחי האדמה בעזרת כף פריזאית מעבירים לכלי עם מים
2. במחבת עם 3 כפות שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות
3. מוסיפים את הבשר למחבת ומתבלים,קינמון, פלפל אנגלי טחון, זנגביל, הל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג, מעבירים לצד לקירור
4. ממלאים 3/4 תפוח אדמה בבשר ואת הרבע הנוסף בתוכן שרוקנו מתפוא"ד
5. במחבת עם שמן מטגנים את תפוחי האדמה עד הזהבתם
6. מעבירים לתבנית אפיה ומחממים תנור ל 250 מעלות
7. במחבת עם מעט שמן מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ורבע כוס ומבשלים יחדיו מוסיפים מעט מלח ומבשלים כ 5 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקבל צבע אדום עז.
8. שופכים את הרוטב על תפוחי האדמה ומכניסים לתנור לכ 15 דקות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון