הוראות הכנה
מרכיבים
8-9 לפת בינוניים קלופים
3 כוסות שמן צמחי, לטיגון
למילוי
1/2 כוס של אורז בסמטי שטוף
1/2 ק"ג בשר טלה או בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד
1/4 כוספטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כף אבקת קארי
2 כפות פלפל אנגלי גרוס דק או בארט
1.5 כפיות כורכום
1.5 כפיות ג'ינג'ר
1.5 כפות פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כוסברה גרגירים
1כפית כמון
1 כפית הל טחון
2 כפיות קינמון
לרוטב:
1 כווס עגבניות מרוסקות
1 קופסא רסק עגבניות
1 כוס מים
2 כפות סומק
1 כפיות סוכר
1/3 כוס מיץ רימון מרוכז
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מקלפים את הלפת ומרוקנים את תוכנה בעזרת כף פריזאית לקערה
2. מכינים את חומרי המילוי בקערה נפרדת
3. בסיר טיגון עמוק או בסיר עם שמן מטגנים את הלפת מכל צדדיה עד הזהבה
4. מוציאים לנייר סופג ממלאים את הלפת במילוי עד 3/4 (מקום לטפיחת האורז) ומכסים בתוכן הלפת (מהקערה)
5. בסיר גדול עם 3 כפות שמן מטגנים את רסק העגבניות עד שצבעו נהיה אדום
חום מוסיפים לו את כוס העגבניות המרוסקות ומבשלים עד רתיחה מוסיפים
חצי כוס מים
6. מנמיחים אש ומוספים פנימה את התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים את יתרת
תוכן הלפת מהקערה
7. מסדרים את הלפת בסיר צמודים זה לזה בלחץ קל כאשר הפתח כלפי מעלה.
8. מוסיפים מים עד לגובה הלפת ועוד חצי ס"מ מכסים את הלפת בצלחת הפוכה
כמישקולת ומביאים לרתיחה
9. מנמיכים לאש נמוכה ומכסים את הסיר
10. מבשלים כשעה וחצי (מומלץ לבדוק לאחר שעה שלא חסר מים בסיר)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון