חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלק ממולא בנוסח מסעדת זייתון קהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלק ממולא בנוסח מסעדת זייתון קהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8-9 סלקים בינוניים קלופים ומרוכני תוכן (שומרים בקערה נפרדת) -נא להשתמש בכפפות
3 כוסות שמן צמחי, לטיגון
למילוי
1/2 כוס של אורז בסמטי שטוף
1/2 ק"ג בשר טלה או בשר בקר טחון
1 בצל גדול מגורד
1/4 כוספטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כף אבקת קארי
2 כפות פלפל אנגלי גרוס דק או בארט
1.5 כפיות כורכום
1.5 כפיות ג'ינג'ר
1.5 כפות פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כוסברה גרגירים
1כפית כמון
1 כפית הל טחון
2 כפיות קינמון
לרוטב:
1 קופסא רסק עגבניות
1 כוס מים
2 כפות סומק
2 כפיות סוכר
1/3 כוס מיץ רימון מרוכז
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מקלפים את הסלק ומרוקנים את תוכנה בעזרת כף פריזאית לקערה (שומרים על הכובע לכיסוי)
2. מכינים את חומרי המילוי בקערה נפרדת ומערבבים היטב
3. במחבת עם רבע כוס שמן מטגנים את הסלק מכל צדדיה עד הזהבה
4. מוציאים לנייר סופג ממלאים את הסלק במילוי עד 3/4 (מקום לטפיחת האורז) ומכסים בתוכן הסלק (מהקערה) והכובע
5. בסיר גדול עם 3 כפות שמן מטגנים את רסק העגבניות עד שצבעו נהיה אדום
חום מוסיפים לו את כוס המים.
6. מנמיחים אש ומוספים פנימה את התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים את יתרת
תוכן הסלק מהקערה
7. מסדרים את הסלק בסיר צמודים זה לזה בלחץ קל כאשר הפתח כלפי מעלה.
8. מוסיפים מים עד לגובה הסלק ועוד חצי ס"מ מכסים את הלפת בצלחת הפוכה
כמישקולת ומביאים לרתיחה
9. מנמיכים לאש נמוכה ומכסים את הסיר
10. מבשלים כשעה (מומלץ לבדוק לאחר חצי שעה שלא חסר מים בסיר)
11. מצמצמים רוטב ומגשים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון