הוראות הכנה
מרכיבים
500-700 גרם ארטישוק ירושלמי (תפוח אדמה ירושלמי)
1 כרישה
1 בצל גדול
4-5 שיני שום
צרור קורנית (טימין)
5 פטריות שמפיניון
מעט עשבי טיבול(פטרוזיליה וכוסברה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
מעט אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מלח במידה
אופן ההכנה
1. לקלוף ולשטוף את הארטישוקים ולחתוך כ"א ל 3 חתיכות.ולשים בצד
2. לקלוף ולשטוף את הכרישה ולחתוך לרבעים ולפרוסות דקות.
3. את הבצל לחתוך לרבעים ולפרוסות, את השום לקלוף ולחתוך לפרוסות.
4. בסיר עם מעט שמן זית לאדות את הבצל,כרישה,ארטישוק,שום ,פטריות ותבלינים-עד ששקוף.
5. להוסיף 5 וחצי כוסות מים ולתקן תיבול.
6. כשהארטישוק רך מוסיפים את השמנת עד לרתיחה.(לבדוק אם צריך עוד חצי כוס מים)
7. אפשר להגיש עם קרוטונים - אך המרק "הורס" בלי להוסיף לו דבר.
8. יש בעברית מילה כזו...תענוג..באיטלקית...בליסימו? ובאנגלית דלישס ?
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון