הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 תפוחי אדמה גדולים מהזן האדום (דזירה)
4 כפות חמאה, או מחמאה חתוכים לקוביות זעירות
2 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, פרוס דק
מלח גס
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה על כליפתם
2. מנקבים קלות כל תפוח עם מזלג במספר מקומות
3. מעבירים לכלי מיקרו וללא מים מפעילים ל 6 דקות
4. מוציעים מהכלי לקירור לחם החדר
5. פורסים בעדינות כל תפוח לפרוסות של1/2 ס"מ כמעט עד הקצה
6. מניחים את התפוח על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה מכניסים לכל תריז תפוח פרוסת שום
וחתיכת חמאה מחמאה מורחים את התפוח מעל בשמן זית באמצעות מברשת ומפזרים את התבלינים
7. מכניסים את התפוחים לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות ל 30-40 דקות או עד שהשחימו (כדאי למרוח שוב שמן זית באמצע האפיה )
8. מגישים עם מעט רוטב פסטו מעל (ומומלץ שמנת או יוגורט)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון