הוראות הכנה
מרכיבים
1 רגל כבש/טלה כ 600 ג"ר או כתף ללא העצם לבקש מהקצב לפרק בחתיכה אחת
1 צרורו פטרוזיליה
4 ראשי שום
1 כף עריסה
1 כף כמון
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית שטוחה פלפל סודנייה
500 ג"ר כבד עגל
500 ג"ר לב עגל
100 ג"ר שומן לב או שומן כבש
100 ג"ר צנוברים קלויים
(באם שומן כבש לחתוך לקוביות ולא לטחון)
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס רוטב סויה
1 כוס יין לבן יבש
אופציונאלי - 6 תפוא"ד בינוניים קלופים חצויים לשניים
אופן ההכנה
1.פותחים את רגל העגל
2.קוצצים בסכין חדה את כל החומרים קציצה גסה
(באם שומן כבש לא קוצצים)חותכים לקוביות קטנות
3.ממלאים את השוק בתכולה מסדרים את שומן הכבש לכל האורך
בשורה במרכז(תופרים את הפתח עם חוט ומחט או קושרים היטב או מחברים בקיסמי שיניים
4.בסיר עם חצי כוס שמן זית מטגנים היטב עד הזהבה את גלילת שוק הכבש
5.מעבירים את גליל השוק לסיר בישול איטי לרבות שמן הטיגון
6.מוסיפים גבעול טימין ומפזרים מעל פלפל שחור גרוס עבה
7.מפעילים את סיר הבישול לדרגת HIGH למשך שעה
8.מוסיפים 1/2 כוס רוטב סויה וכוס יין לבן יבש או כוס ציר מרק
9.מעבירים לדרגת בישול (MED) ל 6 שעות או לילה
10. כשעה לפני ההגשה מסירים מכסה ומעבירים ל (HIGH?) לצימצום נוזלים
ומגישים חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון