חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי תפוחים עם קציפת מרנג מעל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי תפוחים עם קציפת מרנג מעל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפריך:
2 כוסות קמח (300 גרם)
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמוi
קורט מלח
למילוי:
8 תפוחי עץ מסוג סמיט, קלופים ופרוסים דק
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף גדושה קורנפלור
3 מקלות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קמצוץ ציפורן
2 כפות מיץ לימון טרי
20 גרם חמאה
למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר
אופן ההכנה
הכנת הקלתית:
- שמים במעבד-מזון עם להב גיטרה, את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים חלמון אחד וכפית מים קרים ומעבדים
- מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים (מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד אבל נשאר פירורי)
- אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה לפחות.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק הקר לעיגול דק בעובי חצי סנטימטר
- כורכים את עיגול הבצק סביב המערוך, ומעבירים לתבנית טארט מסולסלת עם תחתית מתפרקת, בקוטר 26 ס"מ
- פורשים את עיגול הבצק על התבנית, מהדקים את הבצק אל התבנית, חותכים שוליים מיותרים, ונפטרים מהם
- דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים את הטארט ל-10 דקות למקפיא
- מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותה ומפזרים עליה שכבה של פולי שעועית יבשה, משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה.
- אופים בחום גבוה (200 צ.) כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב וזהוב
- מוציאים מהתנור, מצננים קלות לפני הוספת המילוי.
-לוקחים את כל מרכיבי המילוי ושמים בסיר מכוסה על אש גבוהה עד לרתיחה ואז עוד כ20 דקות על אש קטנה.
-אחרי 20 דקות מורידים מהאש ומצננים עד שמתקרר.
-מוציאים את מקלות הקינמון שופכים את המילוי לתוך הקלתית.
הכנת המרנג:
-בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר ומערבבים עד לחימום והמסת הסוכר.
-מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
-מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות.בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.
מגיש: shaism
מקור:
שתף את המתכון