חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 2 כוסות (650 מ"ל) מים פושרים
2 כפות (25 גרם) סוכר
50 גרם שמרית
50 גרם משפר אפייה (מצורף לשקית שמרית)
6 כוסות (850 גרם) קמח
1 כוס (150 גרם) קמח שיפון
1 כף (15 גרם) מלח
360 גרם שוקולד צ'יפס (שהיו במקפיא 10 דקות)
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מערבבים מים, סוכר ושמרית. מוסיפים משפר אפייה, את שני סוגי הקמח ומלח. לשים בעזרת וו לישה 8 דקות במהירות נמוכה ו-3 דקות נוספות במהירות בינונית.
2. מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ולשים קצרות, רק עד ששבבי השוקולד מתפזרים בתוך הבצק.
3. מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
4. מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים (במשקל 120 גרם כל אחד).
5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
6. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים קמח תירס או מעט שיבולת שועל טחונה ומניחים את הכדורים באופן מרווח ביותר. זורים מעט קמח על כדורי הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח בערך כ-20 דקות. בעזרת מספריים גוזרים שפיץ במרכז כל כדור.
7. שמים כ-4 קוביות קרח בתחתית התנור (או מרססים במים את תחתית ודפנות התנור), כדי ליצור סביבה לחה. מכניסים מיד את התבנית לתנור, מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים כ 20-15דקות (רצוי לא בטורבו, למניעת התייבשות הלחמניות). מוציאים ומעבירים את הלחמניות לצינון על רשת.
מגיש: shaism
מקור:
שתף את המתכון