הוראות הכנה
מרכיבים
250 גר' שמנת מתוקה 32%
400 גר' שוקולד מריר קצוץ (70% מוצקי קקאו לפחות) בקערה
30 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
¼ כוס וויסקי (60 מ"ל) או כל סוג אלכוהול שאתם אוהבים
לציפוי:
אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. בסיר קטן להרתיח את השמנת המתוקה, לצקת על השוקולד הקצוץ שבקערה, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף את החמאה הרכה ושוב לערבב לתערובת חלקה.
2. להוסיף את הוויסקי, לקרר עד שהתערובת מתקשה מעט ? כחצי שעה במקרר תוך כדי בחישה נמרצת מדי 5 דקות על מנת למנוע גושים בתערובת.
3. כשהתערובת מגיעה למרקם של משחה להעביר את כולה לקערה סגורה או מכוסה בנייר עטיף ללפחות שעתיים במקרר.
4. להוציא את המסה מהמקרר לחלק אותה עם כפית לחתיכות קטנות ולגלגך.
5. לקרר שוב במקרר כחצי שעה, לגלגל ביד לכדורים ולטבול באבקת הקקאו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון