הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
50 גרם חמאה
חצי כוס פטריות שמפיניון פרוסות
חצי כוס פטריות פורטבלו פרוסות
5 פטריות שיטאקי פרוסות (שיטאקי הן פטריות קשיחות ככה שמומלץ לחתוך אותן לפרוסות דקות)
חצי כוס פטריות יער
חצי כוס פטריות שימג'י שלמות מופרדות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות מרק פטריות טבעי של קנור
1 ליטר מים
אופן ההכנה
בסיר גדול שבו נכין את המרק מטגנים את הבצלים בחצי מכמות החמאה עד להזהבה.
מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים עם שארית החמאה על אש נמוכה כ-5 דקות עד שהפטריות הגירו את המיצים שלהן.
בכוס מערבבים את אבקת המרק במים חמים עד ליצירת משחה (זאת למטרת מניעת גושים) ומוסיפים לפטריות יחד עם ליטר המים, וממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך כ-25 דקות עד שהמרק מעובה וחלק.
כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את מיכל השמנת.
מבשלים עוד כ-5 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון