הוראות הכנה
מרכיבים
לפטה:
חצי קילו כבד עוף מנוקה
2 בצלים קצוצים
200 ג"ר חמאה
מלח פלפל שחור גרוס
30 מ"ל ברנדי או יין פורט
לקונפי הבצל:
1 ק"ג בצל סגול (ארבע בצלים בינוניים) חתוכים לרצועות
1 כוס סוכר חום
3 כפות מים
חצי כוס יין אדום
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-3-5 דקות עד שהכבדים במידת עשייה מדיום(רכים בפנים).
לאחר שהכבד השחים להוסיף פלפל ומלח.
להוציא את הבצל והכבד ולהניח בצד.
לצקת למחבת את יין הפורט/הברנדי ולערבב עם מה שנדבק בתחתית.
מכניסים למעבד מזון את הכבד והחמאה והברנדי/פורט עד לקבלת ממרח חלק.
לוקחים תבנית אפייה מלבנית (אינגליש קייק) ופורסים עליה נייר ניילון נצמד בצורה כזו שניתן יהיה להוציא את הפטה מהתבנית אח"כ.
לצקת את הכבד לתבנית ולקרר כשעתיים לפחות במקרר.
קונפי הבצל:
בסיר עם תחתית עבה מערבבים את הבצל יחד עם הסוכר החום והמים על להבה בינונית נמוכה עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את היין המלח והפלפל וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
מסירים מהאש ומעבירים לצנצנת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון