הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר בקר ללא עצמות שמן מעט
6 שיני שום כתושים
2 כפות מלח
2 כפיות של פלפל לבן
4 כפיות של קינמון
2 כפיות פלפל שחור
2 כפיות כמון
2 כפיות פלפל אנגלי טחון
חצי כוס של ארק
אופן ההכנה
1. בתבנית אלומיניום מצפים את הבשר היטב במלח גס עוטפים את התבנית בנילון נצמד ומכניסים למקרר ל 48 שעות לפחות
2. מוציאים את הבשר מהתבנית ושוטפים אותו במי ברז קרים מיבשים את הבשר היטב תוך ניגוב במטלית/ או הנחה על רשת למחצית השעה.
3. מעבירים את הבשר במטחנת בשר עבה
4. מערבבים את הבשר עם התבלינים היטב עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ומעבירים למקרר ל 3 ימים.
5. באם ממלאים במעי - קושרים צד אחד מגלגלים על פיית המילוי במטחנה ומעבירים את הבשר המעובד במטחנה וממלאים יש להקפיד למלא היטב (שלא יהיו בועות אוויר) וליקשור בצד שני
* ניתן לגלגל בתוך ניילון נצמד פורסים ניילון נצמד אם כף מפזרים מילוי כ 3 ס"מ מהדופן בעובי שווה (עבה יחסית) מגלגלים את הניילון באופן מהודק מאוד מספר פעמים מגלגלים היטב מקצותיו תוך גילגולו עד לחץ כל קצה ניילון וקושרים בחוט אשפגט (איפה שנצרו כיסי אויר יש לדקור עם קיסם)
6.מניחים את הנקניק על מקום קשה כמו קרש עבודה שכוסה בבד ומעל מניחים משקולת כמו קרש נוסף (לקבלת הצורה השטוחה) מניחים את הנקניק כך במקום מוצל ל 3 ימים.
7.דוקרים את הניילון או המעי מספר פעמים ותולים אותם במקום יבש וקריר (בצל). עד שמתקשה 10-15 ימים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון