חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"עסאידה" פודינג קמח מתקתק מדהים מאכל טריפולטאי מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המאכל המסורתי הפופולרי שירת בלוב לחגיגות. הוא עשוי מקמח חיטה. br בצק קמח מבושל במים, נאכל עם סירופ דבש וחמאה מומסת
"עסאידה" פודינג קמח מתקתק מדהים מאכל טריפולטאי מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המאכל המסורתי הפופולרי שירת בלוב לחגיגות. הוא עשוי מקמח חיטה. br בצק קמח מבושל במים, נאכל עם סירופ דבש וחמאה מומסת
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם חמאה (מחולקת)
1 כף מלח
300 גרם קמח
1 ליטר מים רותחים
להגשה דבש או סילאן או חמאה מומסת
אופן ההכנה
1.ממלאים סיר עמוק עם 1/2 ליטר מים חמים .
2.מוסיפים 25 גרם חמאה וכפית מלח. השאירו על אש בינונית עד שהמים מתחילים לרתוח.
3.מנפים את הקמח ולאחר מכן לשפוך אותו לתוך הסיר בבת אחת. ומסירים את הסיר מהאש.
4.מיד מתחילים לבחוש את הקמח עם כף עץ לתוך המים והחמאה. תוך הקשת הבצק על צד הסיר להסרת גושים לאחר שהבצק חלק, הופכים את הבצק לגוש אחד.
5.מחזירים את הסיר בחזרה לאש ומוסיפים עוד ליטר וחצי של מים רותחים.
(השתמש בכף עץ כדי ליצור כמה שקעים בבצק. לא מכסים ומניחים להתבשל על אש נמוכה עד שהמים נספגים). לוקח בערך 20 דקות.
6.מסירים מהאש. מיד מתחילים ללוש, בעזרת כף עץ כדי להחליק את הבצק.
7.ממיסים 75 גרם חמאה ומורחים עם מברשת את הבצק
8. מניחים את הבצק על צלחת הגשה מרוחה בחמאה ומקפלים את הבצק עד כדי יצירת כיפה חלקה (לגלגל את עצידה אפילו את כל הסדקים).
9. בעזרת כף מצקת יוצרים בבצק שקערורית בראשה ויוצקים מסביבה חמאה מומסת
10.יוצקים דבש או סילאן לתוך השקערורית שיצרנו בראשה . מגישים מיד
.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון