הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס פטריות קצוצות עבה פורטבלה
1 כוס פטריות קצוצות עבה יער
2 כוסות פטריות שמפיניון קצוצות עבה
2 תפוחי אדמה קצוצים לריבועים
1 שן שום, טחון
1 כוס בצל קצוץ צהוב
1 כפית טימין יבש טימין
1 כוס חמאה
1/4 כוס קמח
3 כוסות ציר עוף או ירקות (מאבקה)
1 כוס חלב או שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כיכרות לחם עגולות צרפתית, איטלקית או שאור
או לחם אפוי בבית
ללחם-
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
אופן ההכנה
1.בסיר מרק על להבה בינונית, להמיס על שתי כפות החמאה. מוסיפים את הבצל קצוץ ומטגנים עד שהם רכים שקופים, כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חמש דקות בערך.
2. מוסיפים עוד שתי כפות חמאה וכל הפטריות(ובאם משתמשים בתפו"אד). מערבבים היטב ומטגנים עד שהפטריות רכות ומיציהם שוחררו לתבשיל כחמש עד עשר דקות
3. בעזרת מרית עץ לדחוף את הירקות לצד הסיר, ומוסיפים את 1/4 כוס הקמח ויתרת החמאה הנותרים. מערבבים ומשלבים את החמאה עם הקמח לעיסה אחידה.
מערבבים את התערובת, תוך בחישה מתמדת, במשך כחמש דקות.
4.מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי בחישה. מנמיכים את האש,
5.מוסיפים את החלב או השמנת תוך ערבוב. אין לאפשר למרק לרתוח לאחר הוספת החלב/שמנת. מבשלים כ 30 דקות עד שתפו"אד מתרכך
6.מוסיפים טימין טרי, ופלפל שחור ומלח (אין להוסיף מלח באם ציר המרק מאבקה).
7.לוקחים כיכר לחם ובעזרת סכין משוננת מנסרים את החלק העליון של כיכר הלחם.
8.דוחפים הסכין בעדינות למעלה, לכיוון הצד, בזווית. ובאמצעות תנועה ניסור, לחתוך את פנים הלחם בסיבוב החוצה. בעזרת הידיים, מוציאים את תוכן הלחם העודף מתוך הקערה
9.ממלאים את תוכן הלחם עד 3/4 במרק מגישים חם
להכנת הלחם הביתי -
ללחם:
1.לנפות את הקמח קערת מיקסר ולערבב את כל המרכיבים היבשים לקערה.
2.להוסיף מים תוך כדי ערבוב וללוש כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מותר לשנות את כמות המים בזמן הלישה כדי לקבל בצק טוב (מזג אוויר וסוג הקמח)
3.לקמח קערה גדולה ולהניח בתוכה את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות, או עד שיכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה לכסות במגבת רטובה.
4.בגמר הטפיחה לחבוט בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוציא אותו מהקערה.
5.לחצות את הבצק לארבע ולעשות מכל חלק (כיכר בצק) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים גדולים האחד מהשני ולכסות שוב במגבת. ולהתפיח לעוד 30 דקות
6.כ-10 דקות לפני תום התפיחה להדליק את התנור (במצב טורבו) על חום 200 מ"צ.
7. לפני שמכניסים לתנור לחרוץ על חלקו העליון של הלחם X, בעזרת סכין חדה ומשוננת למרוח ביצהאו לפזר קמח יבש על הלחם
8. מכניסים לתנור בתחתיתו תבנית עם מים ולהכניס את תבנית הלחם לכ 40 דקות עד אשר הוא שחום קלות לבדיקת סיום האפיה באמצעות נקישה על תחתיתו שמניבה צליל חלול עמום. אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.
9.מוציאים את הלחם לרשת לקירור לחם החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון