המתכון מתוך הבלוג שלי בכתובת: https://www.lifeintlat.com/?p=618 brכשרוצים ארוחת בוקר מפנקת ומושחתת אבל מאוד קלה להכנה, אין כמו פרנץ' טוסט, או לחם מטוגן, כמו שהיו קוראים לו אצלנו בבית. br20 דקות המתנה ו-10 דקות של טיגון והכנות ויש לכם ארוחה מנצחת. brאני אוהב לאכול את הפרנץ' טוסט עם רוטב מייפל ופירות טריים ומעדיף לוותר על אבקת הסוכר שאנשים אוהבים להוסיף והופכת את כל העניין למתוק מדי לדעתי. br brכדאי גם להשתמש בלחם עם אחוזי שומן גבוהים יחסית (כמו חלה או בריוש). אני קניתי חלת בריוש ארוזה מהסופרמרקט. brהיא אמנם לא באמת "בריושית" ועשירה כמו בריוש אמיתי אבל עושה עבודה מצוינת במקרה הזה וגם ממש לא יקרה. brבכל מקרה לא להשתמש בלחם טרי מאותו יום אלא בלחם שכבר עברו עליו יום או יומיים. לחם טרי הוא רך מדי ולא יחזיק מעמד כשנטבול אותו בנוזלים.
|
|
|
המתכון מתוך הבלוג שלי בכתובת: https://www.lifeintlat.com/?p=618 brכשרוצים ארוחת בוקר מפנקת ומושחתת אבל מאוד קלה להכנה, אין כמו פרנץ' טוסט, או לחם מטוגן, כמו שהיו קוראים לו אצלנו בבית. br20 דקות המתנה ו-10 דקות של טיגון והכנות ויש לכם ארוחה מנצחת. brאני אוהב לאכול את הפרנץ' טוסט עם רוטב מייפל ופירות טריים ומעדיף לוותר על אבקת הסוכר שאנשים אוהבים להוסיף והופכת את כל העניין למתוק מדי לדעתי. br brכדאי גם להשתמש בלחם עם אחוזי שומן גבוהים יחסית (כמו חלה או בריוש). אני קניתי חלת בריוש ארוזה מהסופרמרקט. brהיא אמנם לא באמת "בריושית" ועשירה כמו בריוש אמיתי אבל עושה עבודה מצוינת במקרה הזה וגם ממש לא יקרה. brבכל מקרה לא להשתמש בלחם טרי מאותו יום אלא בלחם שכבר עברו עליו יום או יומיים. לחם טרי הוא רך מדי ולא יחזיק מעמד כשנטבול אותו בנוזלים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות לחם עבות יחסית (כ-1.5-2 ס"מ)
2 ביצים
1/3 כוס חלב
1/2 כפית תמצית או משחת וניל
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
20 גרם חמאה
1 כף שמן צמחי (עדיף קנולה ובכל מקרה לא שמן זית)
סירופ מייפל (אמיתי!)
פירות חתוכים לפי העונה ומה האוהבים (בננות, תותים, תפוחי עץ, נקטרינות)
אופן ההכנה
פורסים מהלחם 4 פרוסות יחסית עבות. אני אוהב אותן כמה שיותר עבות, כדי שיהיה "בשר" לפרוסות המטוגנות.
בקערה יחסית שטוחה שתכיל את הפרוסות שלנו שמים את הביצים, החלב, הוניל והקינמון וטורפים במרץ עד שהתערובת אחידה ואין יותר גושי קינמון.
מניחים את פרוסות הלחם בקערת הנוזלים וממתינים 10 דקות.
לאחר שחלפו 10 הדקות, הופכים בזהירות את פרוסות הלחם ומשהים שוב ל-10 דקות כדי שהנוזלים ייספגו גם בצד השני.
כשחלפו 10 הדקות הנוספות, מחממים במחבת גדולה ושטוחה את החמאה והשמן על אש בינונית.
כשהחמאה חמה, מעבירים את פרוסות הלחם בזהירות לתוך המחבת (הכי קל בעזרת מרית).
מטגנים כ-4-5 דקות על כל צד, עד ששחום.
בזמן הטיגון חותכים את הפירות שבחרנו לפרוסות. אני הפעם בחרתי בבננות.
כשלחם מוכן, מוציאים מיד לצלחות הגשה, מפזרים רוטב מייפל ואת הפירות ומגישים מיד, כל עוד חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון