הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1 בצק פריך בגודל קילתית (מתכון מטה)
2 כפות חמאה
1 מיכל פטריות שמפיניון חתוכות
1 בצל חתוך לטבעות (אופציונאלי)
1 שן שום גדולה כתושה
מלח ופלפל
1/2 כוס שמנת
1/3 כוס חלב
1/3 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים טרופות קלות
1/4 כפית גרד אגוז מוסקט
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת או גרוייר
לבצק:
200 ג"ר מחמאה או חמאה קרה מהמקרר מחולקת לקוביות
400 ג"ר קמח
חצי כוס מים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות
2. מסדרים את הבצק על תבנית כולל דפנות (מחוררים את הבצק עם מזלג מניחים מעל נייר אפיה ומפזרים שעועית לבנה ללמניעת הטפחת התחתית) אופים כ - 10 דקות עד הזהבה קלה
מוציאים ומסירים את נייר האפייה והשעועוית ומניחים בצד.
3. במחבת עם חמאה מומסת מטגנים את הפיטריות/ בצל עד שהפיטריות הגירו את מיצהן והחלו להשחים מוסיפים את השום הכתוש, פלפל, מלח,אגוז המוסקט ומטמיעים כדקה בתוך התערובת.
4. מערבבים יחד את הביצים, שמנת חמוצה, חלב ושמנת. מוסיפים את הגבינה המגוררת ופטרוזיליה קצוצה.
5. לוקחים את תבנית הפאי ומפזרים את הפיטריות /בצל ומעל שופכים את תערובת בביצים השמנת והשמנת
6.אופים במשך 30-35 דקות, עד להשחמה יפה עד שסכין המוחדר למרכז יוצא נקי.
7. מוציאים מהתנור ומקררים במשך 10 דקות לפני ההגשה.
לבצק:
1. מפעילים מעבד מזון עם החמאה או המחמאה והקמח עד לקבלת גושים קטנים
2. שופכים פנימה כ 3/4 מכמות המים ומפעילים לאחר קבלת עיסת בצק מוסיפים את הרבע
הנוסף ומפעילים עד קבלת עיסת בצק חלקה
3. מוציאים מהמעבד לניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון לשעה
** באפיה מומלץ לדקור את הבצק קמעה ולפזר מעליו גרגירי חומוס שלא יתפח (את הגרגירים
מחזירים למקומם לאחר השימוש)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון