חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוטב בולוניז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב בולוניז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לציר הבשר מבעוד יום:
קילו וחצי שפונדרה עם עצם
ברך בקר מנוסרת ל4
שני בצלים חצויים
שני גזרים פרוסים
שני ענפי סלרי עם עלים
שתי קופסאות עגבניות קצוצות
לבשר:
קילו בשר טחון פעמיים
יין אדום
שני גזרים קלופים וקצוצים
שני ענפי סלרי עלים בלי עלים
שני בצלים קצוצים
שמן זית, מלח ופלפל
אופן ההכנה
מכינים את הציר מבעוד יום, כל החומרים פרט לרסק העגבניות
בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מכסים מקטינים אש
ומבשלים 3 שעות (לפחות), מסננים ומכניסים למקרר.
למחרת מחממים את הציר.
בסיר אחר מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הירקות הקצוצים, מטגנים עד שקיפות הבצלים
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שאין בשר לא מבושל. מוסיפים את היין האדום, מחכים שיתייבש,
מוסיפים את העגבניות ומטגנים 5 דקות, מוסיפים את הציר, וכל 10 דקות מערבבים. כשאין יותר נוזלים מפסיקים את הבישול.
ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך. רוטב מדהים לפסטה
מגיש: מיכלזיו
מקור:
שתף את המתכון