הוראות הכנה
מרכיבים
לציר הבשר מבעוד יום:
קילו וחצי שפונדרה עם עצם
ברך בקר מנוסרת ל4
שני בצלים חצויים
שני גזרים פרוסים
שני ענפי סלרי עם עלים
שתי קופסאות עגבניות קצוצות
לבשר:
קילו בשר טחון פעמיים
יין אדום
שני גזרים קלופים וקצוצים
שני ענפי סלרי עלים בלי עלים
שני בצלים קצוצים
שמן זית, מלח ופלפל
אופן ההכנה
מכינים את הציר מבעוד יום, כל החומרים פרט לרסק העגבניות
בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מכסים מקטינים אש
ומבשלים 3 שעות (לפחות), מסננים ומכניסים למקרר.
למחרת מחממים את הציר.
בסיר אחר מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הירקות הקצוצים, מטגנים עד שקיפות הבצלים
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שאין בשר לא מבושל. מוסיפים את היין האדום, מחכים שיתייבש,
מוסיפים את העגבניות ומטגנים 5 דקות, מוסיפים את הציר, וכל 10 דקות מערבבים. כשאין יותר נוזלים מפסיקים את הבישול.
ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך. רוטב מדהים לפסטה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון