הוראות הכנה
מרכיבים
1 עןף 3 ק"ג מפורק ללא עצמות ניתן להכין לבד או לבקש מהקצב
מצ"ב סרט המראה כיצד לפרק ולמלא
למילוי
4 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות בצל קצוץ ומאודה בטיגון
4 כפות גזר קצוץ ומאודה בטיגון
1 כפית שום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
קמצוץ ציפורן
1-2 כפות שמן או 2 כפות שומן עוף טחון
לבישול:
שמן לטיגון
2 בצל פרוס לטבעות
1 כוס ציר מרק (ניתן מאבקה)
אופן ההכנה
1. פורסים את העוף המפורק בשלמותו על משטח העבודה
2. בקערה מערבבים את כל חומרי המלית לקבלת עיסה אחידה
3. ממלאים את תוכן העוף תוך מריחת המלית על כל תוכנו
4. מקפלים את העוף כמו מעטפת ימין עד האמצע ושמאל עד האמצע וחלק עליון מעל
5. קושרים את העוף בחוט שפגט בשתי וערב
6. מתבלים מעל במלח ופילפל שחור לפי הטעם
7. מעבירים את העוף לסיר הבישול האיטי ומוסיפים 2 כפות שמן
8. מפעילים את הסיר על טמפרטוה גבוהה (HIGH?) עד שהעוף מתחיל להזהיב כשעה ולהופכו לעוד כמחצית השעה.
9. מוסיפים את ציר המרק הרותח לסיר ומנמיכים את החם ל (MED) לעוד 4.5 שעות
10. מסירים מכסה ומבשלים עוד מחצית השעה
*** לאפיה בתנור מסעיף 8 מעבירים לתבנית אפיה מוסיפים את ציר המרק עוטפים בנייר אלומיניום מחממים תנור ל 170 מעלות וצולים כשעה ומחצה מסירים את ניר האלומיניום
ןמחזירים לתנור ל15 דקות לקבלת גוון חום
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון