הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקיים נקיים
לרוטב
1. 2בצלים קצוצים
2. 3שיני שום
3.כוס יין אדום
4.כוס מים
5. 3 כפות גדושות של סוכר
6.כפית וחצי מלח
7.חצי כפית פלפל שחור
8.קמצוץ אגוז מוסקט
9. 2 כפות כפות גדושות של סילאן
10. 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה(מי שלא שומר כשרות שישתמש בחמאה אמיתית)
11.בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה
מסדרים את השוקיים על תבנית ומכניסים לתנור על 200 מעלות חום כדי שהעוף יפריש את כל השמן שלו ,ובנתיים מתפנים להכנת הרוטב.
לרוטב:
1.ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל והשום טיגון קל עד להישתקפות הבצל.
2.מוסיפים את כוס היין וכוס המים ומחכים לרתיחה
3.מוסיפים את שאר מרכיבי ברוטב ומערבבים במשך 5 דקות
4.מנמיכים את האש ,מוציאים את העוף מהתנור ושופכים את השמן שהוא הגיר אל תוך סיר הרוטב ,מערבבים ומחכים עד לרתיחה נוספת.
זהו הרוטב מוכן עכשיו נישאר רק לשפוך את הרוטב על השוקיים בזהירות ולהכניס לתנור על 180 מעלות 20 דקות,ואז להפוך את העופות ולהכניס לעוד 20 דקות עד לקרמול חזק של הרוטב על השוקיים.
הגשה:
לצלחת יפה אחד על השני ולפזר בצל ירוק מסולסל מלמעלה
בתאבון!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון