חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


העוף השיכור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף ברוטב יין אדום brאחלה מנה לארוחת יום שישי
העוף השיכור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף ברוטב יין אדום brאחלה מנה לארוחת יום שישי
הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקיים נקיים
לרוטב
1. 2בצלים קצוצים
2. 3שיני שום
3.כוס יין אדום
4.כוס מים
5. 3 כפות גדושות של סוכר
6.כפית וחצי מלח
7.חצי כפית פלפל שחור
8.קמצוץ אגוז מוסקט
9. 2 כפות כפות גדושות של סילאן
10. 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה(מי שלא שומר כשרות שישתמש בחמאה אמיתית)
11.בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה
מסדרים את השוקיים על תבנית ומכניסים לתנור על 200 מעלות חום כדי שהעוף יפריש את כל השמן שלו ,ובנתיים מתפנים להכנת הרוטב.
לרוטב:
1.ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל והשום טיגון קל עד להישתקפות הבצל.
2.מוסיפים את כוס היין וכוס המים ומחכים לרתיחה
3.מוסיפים את שאר מרכיבי ברוטב ומערבבים במשך 5 דקות
4.מנמיכים את האש ,מוציאים את העוף מהתנור ושופכים את השמן שהוא הגיר אל תוך סיר הרוטב ,מערבבים ומחכים עד לרתיחה נוספת.
זהו הרוטב מוכן עכשיו נישאר רק לשפוך את הרוטב על השוקיים בזהירות ולהכניס לתנור על 180 מעלות 20 דקות,ואז להפוך את העופות ולהכניס לעוד 20 דקות עד לקרמול חזק של הרוטב על השוקיים.
הגשה:
לצלחת יפה אחד על השני ולפזר בצל ירוק מסולסל מלמעלה
בתאבון!!
מגיש: קובי חיון
מקור:
שתף את המתכון