הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גרם חמאה
4 כפות סוכר
1 ביצה
תמצית וניל
למילוי:
1.5 כוסות סוכר
חצי כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
קליפה ומיץ מחצי לימון
300 גרם אגוזי פקאן (או אחרים) קצוצים
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
עוטפים בנילון נצמד ומקררים כשעה.
מרדדים את הבצק לעלה גדול מקוטר התבנית ושוטחים אותו עליה, כולל על הדפנות.
מהדקים וחותכים את שאריות הבצק.
מנקבים קלות את התחתית ומקררים במקרר לשעה נוספת.
אופים את הבצק בחום בינוני כ-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
מילוי:
מרתיחים בסיר את הסוכר והמים, עד שהוא הופך לקרמל כהה.
מנמיכים את האש ושופכים לתוכו לאט, תוך כדי ערבוב, את השמנת המתוקה.
מוסיפים את הביצים והלימון וממשיכים לערבב.
על הבצק מפזרים את אגוזי הפקאן
מעליהם יוצקים את תערובת המילוי
ואופים בחום בינוני כ-20 דקות, או עד שהפאי יציב.
ב ה נ א ה !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון