חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בומב שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו לא מנה אחרונה של הרגע האחרון, brאבל תאמינו לי שהיא שווה הכל! brכולל את הקלוריות
בומב שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זו לא מנה אחרונה של הרגע האחרון, brאבל תאמינו לי שהיא שווה הכל! brכולל את הקלוריות
הוראות הכנה
מרכיבים
קערה בצורת חצי כדור ובנפח של 1.5 ליטר
למוס השוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה
קורט מלח
250 גרם שוקולד מריר
לתחתית:
2 כוסות פצפוצי אורז (או רייס קריספיס או קורנפלקס לא ממותק ושבור גס)
150 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן)
150 גרם נוגט
לקצפת חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
רבע כוס ממרח חלבה
לציפוי:
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מתחילים עם המוס שוקולד -
בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח.
מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד.
מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר לכ-4 שעות לפחות.
ממשיכים עם תחתית הפצפוצים:
ממיסים ביחד את השוקולד והנוגט,
ומערבבים עם פצפוצי האורז, עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים.
מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס)
שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
לפני הכנת הבומב... מכינים את קצפת החלבה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה.
מקפלים פנימה ממרח חלבה.
שומרים במקרר עד ההרכבה (לא יותר משעה!)
מסיימים את הכנת מוס השוקולד:
מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר.
מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות - זה הופך מהר לחמאה!)
שומרים בצד כוס מלאה של המוס, ואת היתר יוצקים לקערת הבומב.
יוצרים שקע במרכז, ואליו יוצקים את קצפת החלבה.
ומכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד.
מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
למחרת... משחררים את הבומב מהקערה:
טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים.
זהירות שלא יחדרו מים לעוגה!!!
משחררים את המוס ומעבירים לצלחת הגשה.
מצפים בשוקולד:
בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה.
מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא ימס.
יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו להתפזר עליו באופן חופשי.
מעבירים למקרר להפשרה של כשעה לפני שמגישים.
פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים.
ב ה נ א ה ג ד ו ל ה !
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון