חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלת השבת של אורי שפט (לחמים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלת השבת של אורי שפט (לחמים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 כוסות קמח חיטה לבן מנופה
רבע כוס שמן קנולה או חמאה מומסת
2 ביצים
1.5 כוסות מים
6 כפות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
כף מחוקה מלח
לציפוי:
ביצה טרופה, שומשום או פרג, או קצח
אופן ההכנה
1. יוצקים את המים לקערת הלישה עם השמרים.
2. מוסיפים קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן.
3. במיקסרבעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, לאיחוד החומרים.
4. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד חמש דקות לקבלת בצק גמיש.
5. מוציאים את הבצק ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות. מגלגלים לכדור. מניחים בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
6. מכים את הבצק ומתפיחים שוב עד שמכפיל את ניפחו.
7. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין ומחלקים שוב כל שליש לשלושה.
8. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ וקולעים כל שלושה גלילים לצמה.
9. מניחים את שלוש החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות. כרבע שעה לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות.
(החלות מוכנות לאפייה כשנפחן מכפיל את עצמו. מורחים כל חלה בביצה טרופה ומצפים בשומשום ובפרג או קצח).
9. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לגוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון