חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם/לחמניות מבורגול מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם/לחמניות מבורגול מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס בורגול דק (גריש)
1 כןס מים רותחים
2.5 כפות שמרים יבשים
1/4 כןס מים רותחים
1 כוס חלב
2 כפיות רוזמרי טרי
4 כפיות שמן תירס
2 כפיות סילאן או דבש
1 כפית מלח
1.5 קמח מחיטה מלאה
1.5 קמח לבן
אופן ההכנה
1.מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים את המים הרותחים על זה. מכסים ומשרים אותו במשך שעה עד שהוא ספג את כל המים
2.מפזרים את השמרים על המים החמים ומערבבים. מחממים את החלב בסיר עד שהוא מתחיל לבעבע סביב שולי הסיר. מוסיפים רוזמרין, שמן, דבש ומלח ומערבבים עד שהכל משתלב יחדיו.
3.בקערה מערבבים את הבורגול ואת הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק נוקשה
4.מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, ולשים היטב עד שהופך לאלסטי וחלק.
5.מכדררים את הבצק ומניחים אותו בקערה משומנת. ומכסים במגבת עד להחפלתו כ 50
דקות לערך
6. מכדררים מהבצק כ 10 כדורים, מניחים את הכדורים על תבנית אפייה משומנת ונותנים לו להכפיל את נפחו.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד להשחמה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון