הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס בורגול דק (גריש)
1 כןס מים רותחים
2.5 כפות שמרים יבשים
1/4 כןס מים רותחים
1 כוס חלב
2 כפיות רוזמרי טרי
4 כפיות שמן תירס
2 כפיות סילאן או דבש
1 כפית מלח
1.5 קמח מחיטה מלאה
1.5 קמח לבן
אופן ההכנה
1.מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים את המים הרותחים על זה. מכסים ומשרים אותו במשך שעה עד שהוא ספג את כל המים
2.מפזרים את השמרים על המים החמים ומערבבים. מחממים את החלב בסיר עד שהוא מתחיל לבעבע סביב שולי הסיר. מוסיפים רוזמרין, שמן, דבש ומלח ומערבבים עד שהכל משתלב יחדיו.
3.בקערה מערבבים את הבורגול ואת הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק נוקשה
4.מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, ולשים היטב עד שהופך לאלסטי וחלק.
5.מכדררים את הבצק ומניחים אותו בקערה משומנת. ומכסים במגבת עד להחפלתו כ 50
דקות לערך
6. מכדררים מהבצק כ 10 כדורים, מניחים את הכדורים על תבנית אפייה משומנת ונותנים לו להכפיל את נפחו.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד להשחמה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון