חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ערמונים עם פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ערמונים עם פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
שני גזרים בינונים קלופים וחתוכים לרבעים
בצל בינוני חתוך לרבעים
450 גרם ערמונים קלופים משקית
שתי שיני שום
שלושה גבעולי סלרי
חצי ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
עלי תימין משני גבעולים
מאה גרם חמאה
שני ליטר חלב
פלפל שחור
מלח
לפטריות
שתי סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו קצוצות לקוביות קטנות
בצל סגול קצוץ דק
שני שיני שום קצוצות דק
20 גרם חמאה
4 כפות יין לבן
רבע כוס שמנת מתוקה
פלפל שחור ומלח
מוסקט מגורד
אופן ההכנה
1. מכניסים את הגזר, בצל, שום, סלרי, ג'ינג'ר והתימין לתוך קערת בלנדר או קוצף וקוצצים 2 שניות בפולסים.
2. מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים 2 דקות, בפולסים.
3. מוסיפים 450 גרם ערמונים שהורתחו במים ומערבבים עוד 2 דקות בפולסים.
4. מעבירים את התוכן לסיר גדול מוסיפים 2 ליטר חלב, פלפל שחור, מלח ומוסקט ומבשלים כ 15 דקות, בטמפרטורה בינונית תוך ערבוב תמידי עד קבלת בועות קטנות בקצה ומסירים מהאש.
5. באמצעות בלנדר מוט במהירות גבוהה מערבלים את המרק בסיר עד קבלת עיסה חלקה יחסית .
לפיטריות
1.מחממים מחבת וכאשר המחבת חמה מוסיפים את הבצל, השום והחמאה.
מערבבים היטב וכאשר כל החמאה נמסה מוסיפים את הפטריות.
2.מערבבים את הפטריות מספר דקות עד שהן משחימות, אך עדין נשארות מוצקות.
3.מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד לאידוי היין.
4.מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהשמנת מצטמצמת מעט.
להגשה:
מגישים את המרק בתוך ספלים ולתוך כל כוס מוסיפים כף גדושה של הדוקסל פטריות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון