הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
שני גזרים בינונים קלופים וחתוכים לרבעים
בצל בינוני חתוך לרבעים
450 גרם ערמונים קלופים משקית
שתי שיני שום
שלושה גבעולי סלרי
חצי ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
עלי תימין משני גבעולים
מאה גרם חמאה
שני ליטר חלב
פלפל שחור
מלח
לפטריות
שתי סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו קצוצות לקוביות קטנות
בצל סגול קצוץ דק
שני שיני שום קצוצות דק
20 גרם חמאה
4 כפות יין לבן
רבע כוס שמנת מתוקה
פלפל שחור ומלח
מוסקט מגורד
אופן ההכנה
1. מכניסים את הגזר, בצל, שום, סלרי, ג'ינג'ר והתימין לתוך קערת בלנדר או קוצף וקוצצים 2 שניות בפולסים.
2. מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים 2 דקות, בפולסים.
3. מוסיפים 450 גרם ערמונים שהורתחו במים ומערבבים עוד 2 דקות בפולסים.
4. מעבירים את התוכן לסיר גדול מוסיפים 2 ליטר חלב, פלפל שחור, מלח ומוסקט ומבשלים כ 15 דקות, בטמפרטורה בינונית תוך ערבוב תמידי עד קבלת בועות קטנות בקצה ומסירים מהאש.
5. באמצעות בלנדר מוט במהירות גבוהה מערבלים את המרק בסיר עד קבלת עיסה חלקה יחסית .
לפיטריות
1.מחממים מחבת וכאשר המחבת חמה מוסיפים את הבצל, השום והחמאה.
מערבבים היטב וכאשר כל החמאה נמסה מוסיפים את הפטריות.
2.מערבבים את הפטריות מספר דקות עד שהן משחימות, אך עדין נשארות מוצקות.
3.מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד לאידוי היין.
4.מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהשמנת מצטמצמת מעט.
להגשה:
מגישים את המרק בתוך ספלים ולתוך כל כוס מוסיפים כף גדושה של הדוקסל פטריות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון