הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות לחלבונים ולחמונים
3/4 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל או שקית סוכר וניל
1 כף גרדת קליפת תפוז/לימון
3/4 כוס קמח
2/3 כוס חלב
3/4 חבילה חמאה רכה
קורט מלח
חמאה לטיגון
1/4 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל ידני מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, תמצית הוניל/סוכר הוניל, גרדת התפוז/הלימון והמלח עד שהכל הופך בהיר ותפוח.
2.מוסיפים את הקמח לתערובת בחלקים חלקים. כל פעם מפסיקים לרגע את פעולת המיקסר, מוסיפים קצת מהקמח וממשיכים להקציף כחצי דקה, עד להוספת כל הקמח לתערובת.
3.מוסיפים גם את החמאה והחלב וממשיכים להקציף עד לתערובת חלקה ואחידה.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב אך גמיש.
5.מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
6.במחבת מחממים קצת חמאה. שופכים למחבת את התערובת ומטגנים לאט על אש בינונית נמוכה. עד להשחמה.
7. הופכים את הפנקייק באמצעות הורדתו לצלחת והיפוכה ומשחימים על אש נמוכה
8. באמצעות שני מצלגות קורעים את הפנקייק לחתיכות
9.מפזרים על כל מנה אבקת סוכר ומגישים עם רסק תפוחי עץ או ריבת דומדמניות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון