הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גרם (¾1 כוסות) קמח
5 חלמונים
קורט מלח
1 כפית שמן זית
למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1/2-1 פלפל צ?ילי ירוק קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
500 גרם בקר טחון (רצוי שפונדרה)
1 עלה מרווה
1 ענף תימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 ענף תימין
1 עלה מרווה
1/2 כוס אפונה (טרייה או קפואה)
12 פטריות שמפיניון חצויות
12 פטריות פורטובלו קטנות פרוסות
(1/2 כוס) יין לבן
(1/2 כוס) שמנת מתוקה
(1/2 כוס) ציר בקר או חצי כוס מרק בקר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: עורמים קמח בגבעה על משטח עבודה. יוצרים גומה במרכז, מוזגים לתוכה חלמונים, שמן ומלח ומערבבים בהדרגה מהפנים כלפי חוץ, קודם במזלג ואחר כך בידיים, עד לקבלת בצק. לשים 5 דקות, מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
2. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל, גזר, צ?ילי ושום. מוסיפים בשר, מרווה ותימין. מטגנים בעדינות כ-3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
3. ממלאים את הבצק: מרדדים את הבצק לעלה דק בעזרת מערוך או מכונת פסטה ביתית. קורצים עיגולים בקוטר של כוס, ומניחים במרכז כל אחד כפית מתערובת הבשר. מרטיבים את שולי הבצק ומקפלים לחצי סהר. מצמידים את הקצוות לצורת כתר, תוך לחיצה עדינה על מרכז הטורטליני.
4. מכינים את הרוטב ומבשלים בו את הטורטליני: מחממים שמן זית בסיר קטן ומטגנים בצל, שום, תימין ומרווה, עד שהשום והבצל מזהיבים מעט. מוסיפים אפונה, שמפיניון ופורטובלו, יוצקים יין לבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומצמצמים בחצי. מוסיפים שמנת וציר בקר ומצמצמים עד שהרוטב הופך סמיך.
5. מבשלים את הטורטליני במים רותחים ומומלחים כ-5 דקות, עד שהם צפים. מעבירים לרוטב, ומחממים יחד 2 דקות.
מכינים מראש: אפשר למלא את הטורטליני ולשמור בהקפאה. כשמתחשק, פשוט זורקים אותם קפואים למים רותחים ומבשלים 7 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון