סלמון על הגריל ... צריך לומר עוד משהו? עכשיו תוסיפו לזה ארומה דקה של פירות הדר וטעם קטיפתי של חמאה - ויש לכם מעדן, שטוב גם כמנה עיקרית וגם כמנה ראשונה. br brמתכון הווידאו המצורף מראה את הצליה על פלנצ'ה, אבל זה יעבוד באותה צורה גם על גריל גז, גם על גריל פחמים ואפילו על מחבת פסים או רגילה.
|
|
|
סלמון על הגריל ... צריך לומר עוד משהו? עכשיו תוסיפו לזה ארומה דקה של פירות הדר וטעם קטיפתי של חמאה - ויש לכם מעדן, שטוב גם כמנה עיקרית וגם כמנה ראשונה. br brמתכון הווידאו המצורף מראה את הצליה על פלנצ'ה, אבל זה יעבוד באותה צורה גם על גריל גז, גם על גריל פחמים ואפילו על מחבת פסים או רגילה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות של פילה סלמון עם העור במשקל כ-200 גרם כל אחת
פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף מיץ תפוזים טרי
גרידה מחצי תפוז
אופן ההכנה
חמאת ההדרים:
- נותנים לחמאה להתרכך בטמפרטורת החדר. חשוב! לא ממיסים. אנחנו רוצים לעבוד עם חמאה רכה, אבל לא נוזלית.
- קוצצים את גרידת התפוז דק ומוסיפים לקערה עם החמאה, יחד עם מיץ הלימון והתפוז, וטורפים עם מטרפת ביצים לעיסה חלקה.
פילה הסלמון:
- מורחים את נתחי הפילה בשמן זית
- מחממים פלנצ'ה/גריל פחמים/גריל גז/מחבת פסים/מחבת רגילה (מחק את המיותר 🙂 ) לחום גבוה
- מתחילים לצלות את נתחי הפילה על הצד של העור עד שרואים, שהדג משנה צבע לכשליש גובה. אחרי שמניחים את הדג על הרשת, מורחים קצת מהחמאה מעל, כדי שמהחום החמאה הנמסה תנזל על הדג. טיפ - כשמניחים את הדג על הרשת או הפלנצ'ה, כדאי להזיז אותו מצד לצד קלות, זה יעזור למנוע הדבקות אחר כך.
- הופכים את הנתחים, כשרואים שהדג שינה צבע לשליש הגובה של הפילה, כ-4-5 דקות, ומורחים את חמאת ההדרים על הצד של העור.
- צולים כ-3-4 דקות נוספות ומורידים מהאש.
- מניחים קצת מהחמאה מעל ומגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון