חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה סלמון עם חמאת הדרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלמון על הגריל ... צריך לומר עוד משהו? עכשיו תוסיפו לזה ארומה דקה של פירות הדר וטעם קטיפתי של חמאה - ויש לכם מעדן, שטוב גם כמנה עיקרית וגם כמנה ראשונה. br brמתכון הווידאו המצורף מראה את הצליה על פלנצ'ה, אבל זה יעבוד באותה צורה גם על גריל גז, גם על גריל פחמים ואפילו על מחבת פסים או רגילה.
פילה סלמון עם חמאת הדרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלמון על הגריל ... צריך לומר עוד משהו? עכשיו תוסיפו לזה ארומה דקה של פירות הדר וטעם קטיפתי של חמאה - ויש לכם מעדן, שטוב גם כמנה עיקרית וגם כמנה ראשונה. br brמתכון הווידאו המצורף מראה את הצליה על פלנצ'ה, אבל זה יעבוד באותה צורה גם על גריל גז, גם על גריל פחמים ואפילו על מחבת פסים או רגילה.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות של פילה סלמון עם העור במשקל כ-200 גרם כל אחת
פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף מיץ תפוזים טרי
גרידה מחצי תפוז
אופן ההכנה
חמאת ההדרים:
- נותנים לחמאה להתרכך בטמפרטורת החדר. חשוב! לא ממיסים. אנחנו רוצים לעבוד עם חמאה רכה, אבל לא נוזלית.
- קוצצים את גרידת התפוז דק ומוסיפים לקערה עם החמאה, יחד עם מיץ הלימון והתפוז, וטורפים עם מטרפת ביצים לעיסה חלקה.
פילה הסלמון:
- מורחים את נתחי הפילה בשמן זית
- מחממים פלנצ'ה/גריל פחמים/גריל גז/מחבת פסים/מחבת רגילה (מחק את המיותר 🙂 ) לחום גבוה
- מתחילים לצלות את נתחי הפילה על הצד של העור עד שרואים, שהדג משנה צבע לכשליש גובה. אחרי שמניחים את הדג על הרשת, מורחים קצת מהחמאה מעל, כדי שמהחום החמאה הנמסה תנזל על הדג. טיפ - כשמניחים את הדג על הרשת או הפלנצ'ה, כדאי להזיז אותו מצד לצד קלות, זה יעזור למנוע הדבקות אחר כך.
- הופכים את הנתחים, כשרואים שהדג שינה צבע לשליש הגובה של הפילה, כ-4-5 דקות, ומורחים את חמאת ההדרים על הצד של העור.
- צולים כ-3-4 דקות נוספות ומורידים מהאש.
- מניחים קצת מהחמאה מעל ומגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון