חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגסים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היו לי אגסים שאף אחד לא אוכל. היתה לי אורחת בדרך, שהבריזה. ההפסד כולו שלה. brהמתכון במקור מיועד לאפייה בתנור, בתבנית 20 ס"מ. הפעם הכנתי אותו בסיר פלא, על הגז. יצא מעולה.
עוגת אגסים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היו לי אגסים שאף אחד לא אוכל. היתה לי אורחת בדרך, שהבריזה. ההפסד כולו שלה. brהמתכון במקור מיועד לאפייה בתנור, בתבנית 20 ס"מ. הפעם הכנתי אותו בסיר פלא, על הגז. יצא מעולה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לאגסים בקרמל:
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
5-6 אגסים בשלים, קלופים וחצויים, את הליבה מוציאים בכף פריזיאן.
לעוגה
3 ביצים לארג'
100 גרם סוכר
200 CC חלב, שלתוכו נסחט מיץ מרבע לימון או 200 CC ריוויון.
50 גרם חמאה מומסת
250 גרם קמח תופח
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. האגסים בקרמל: שמים את הסוכר למחבת ומחממים על להבה בינונית, עד שהוא נמס, כ-5 דקות. מבשלים בלי לערבב עוד כמה דקות, רק עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי כהה. מוסיפים את החמאה, מחכים קצת עד שהיא נמסה, מוסיפים את האגסים, מכסים את המחבת ומבשלים אותם בקרמל לפחות 5 דקות מכל צד, או עד שהם מתקרמלים היטב, . מסירים מהכיריים.
3. מקציפים בקערת המערבל את הביצים והסוכר מספר דקות, לקרם תפוח. מוסיפים את החלב/ריוויון והחמאה המומסת ומקציפים עוד דקה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בעיסה והיא אחידה.
4.מסדרים את האגסים בתבנית במעגל, עם הצד העגול כלפי מטה. יוצקים מלמעלה את העיסה ומורחים אותה במרית כדי שתהיה בשכבה אחידה.את יתרת הקרמל יוצקים בפיזור על פני העוגה. אופים 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
5. מוציאים מהתנור ומשהים כמה דקות. הופכים בזהירות, מצננים קלות, ומגישים - אפשר עם קצפת, שמנת או גלידה, או פשוט ככה.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון