חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוסקה יוונית מהממת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוסקה - קודם כל זה חצילים. אחר כך זה טעים טעים.
מוסקה יוונית מהממת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוסקה - קודם כל זה חצילים. אחר כך זה טעים טעים.
הוראות הכנה
מרכיבים
למוסקה:
4-5 חצילים
1/2 ק"ג בשר טחון
2-3 עגבניות
1 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 עלה דפנה
1 שן שום כתושה
שמן לטיגון
1/2 כוס גבינת פארמג'אן מגוררת
מעט קמח
3 כוסות בשמל מוכן
לרוטב הבשמל:
1 כוס קמח
2 כוסות חלב פושר
1 כוס שמן 2 ביצים
1 כוס גבינה קשקבל מגוררת או פרמי'יאנו מגוררת
מלח,
פלפל
אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
הכנת הבשמל
1. יוצקים את השמן לסיר.
2. מוסיפים קמח ומערבבים על אש נמוכה במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את החלב החמים תוך טריפה במטרפת יד.
4. טורפים את הביצים בנפרד, ומוסיפים לסיר הקמח והחלב, ביחד עם מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
5. ממשיכים לחמם במשך 5 דקות נוספות, תוך ערבוב רצוף.
6. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
7. אם הבשמל סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט חלב.
הכנת המוסקה:
1. פורסים את החצילים לפרוסות לעיגולים ומשרים במי מלח למשך שעה.
2. מחממים שמן בסיר ומאדים את הבצלים הקצוצים לשקוף זהוב.
3. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים עד שינוי גוון, בערך 10 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות, עלה הדפנה, שום, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
6. מסננים את החצילים ממי המלח, טובלים בקמח ומטגנים בשמן רותח.
7. מסדרים את הפרוסות המטוגנות בתבנית פיירקס בחפיפה קלה (כמו רעפים). ממליחים ומפלפלים.
8. מסדרים מעל שכבת בשר ללא נוזלים.
9. מסדרים שכבה נוספת של חצילים מטוגנים, ממליחים ומפלפלים, ושוב בשר, ושוב חצילים
10. יוצקים מעל את הבשמל.
11. מפזרים את הגבינה המגוררת מעל, ואופים במשך 20-25 דקות בתנור, בחום גבוה.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון