הוראות הכנה
מרכיבים
למוסקה:
4-5 חצילים
1/2 ק"ג בשר טחון
2-3 עגבניות
1 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 עלה דפנה
1 שן שום כתושה
שמן לטיגון
1/2 כוס גבינת פארמג'אן מגוררת
מעט קמח
3 כוסות בשמל מוכן
לרוטב הבשמל:
1 כוס קמח
2 כוסות חלב פושר
1 כוס שמן 2 ביצים
1 כוס גבינה קשקבל מגוררת או פרמי'יאנו מגוררת
מלח,
פלפל
אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
הכנת הבשמל
1. יוצקים את השמן לסיר.
2. מוסיפים קמח ומערבבים על אש נמוכה במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את החלב החמים תוך טריפה במטרפת יד.
4. טורפים את הביצים בנפרד, ומוסיפים לסיר הקמח והחלב, ביחד עם מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
5. ממשיכים לחמם במשך 5 דקות נוספות, תוך ערבוב רצוף.
6. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
7. אם הבשמל סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט חלב.
הכנת המוסקה:
1. פורסים את החצילים לפרוסות לעיגולים ומשרים במי מלח למשך שעה.
2. מחממים שמן בסיר ומאדים את הבצלים הקצוצים לשקוף זהוב.
3. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים עד שינוי גוון, בערך 10 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות, עלה הדפנה, שום, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
6. מסננים את החצילים ממי המלח, טובלים בקמח ומטגנים בשמן רותח.
7. מסדרים את הפרוסות המטוגנות בתבנית פיירקס בחפיפה קלה (כמו רעפים). ממליחים ומפלפלים.
8. מסדרים מעל שכבת בשר ללא נוזלים.
9. מסדרים שכבה נוספת של חצילים מטוגנים, ממליחים ומפלפלים, ושוב בשר, ושוב חצילים
10. יוצקים מעל את הבשמל.
11. מפזרים את הגבינה המגוררת מעל, ואופים במשך 20-25 דקות בתנור, בחום גבוה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון