כשאורנה ואני היינו בתאילנד, התאהבנו בטום קא גאי - מרק קוקוס תאילנדי. מאז, במשך שנים, בעזרת מתכונים שונים מהאינטרנט, ניסיתי לשחזר את הטעם המקורי. brהמתכון הבא הוא הדבר הקרוב ביותר לטעם שאני זוכר, בשימוש במרכיבים שנמצאים בהישג יד בכל סופר מרקט, גינה או אדנית. br
|
|
כשאורנה ואני היינו בתאילנד, התאהבנו בטום קא גאי - מרק קוקוס תאילנדי. מאז, במשך שנים, בעזרת מתכונים שונים מהאינטרנט, ניסיתי לשחזר את הטעם המקורי. brהמתכון הבא הוא הדבר הקרוב ביותר לטעם שאני זוכר, בשימוש במרכיבים שנמצאים בהישג יד בכל סופר מרקט, גינה או אדנית. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כ- 3 ליטר ציר עוף טעים
1 פחית קרם קוקוס
אצבע משורש זנגוויל טרי פרוס לפרוסות דקות
קליפת לימון (מקלפים את החלק הצהוב בלבד) חתוכה לרצועות דקיקות
4 - 5 גבעולים של לימונית / עשב לימון (החלק הלבן) חתוכים לפיסות של ס"מ. (לי יש בגינה, אבל אפשר להשיג בשווקים. אפשר גם לוותר)
2 -3 שיני שום פרוסות דק
כ 300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל כס"מ ומושרה בביצה.
כוסברה קצוצה לפי הטעם
בצל ירוק קצוץ
רוטב סויה
חומץ
סוכר חום או סילאן
מלח
ירקות: בצל, גזר, אפונה, עגבנייה, פיטריות וכיו"ב
אופן ההכנה
מערבבים את קרם הקוקוס במרק הרותח ומוסיפים את הזנגוויל, הלימונית, קליפת הלימון והשום. (אני צררתי את הלימונית והזנגוויל בגזה והוצאתי בגמר הבישול, לא כולם אוהבים לנגוס בזנגוויל או בגבעול לימונית, שהוא בלתי אכיל לחלוטין.)
מוסיפים את הירקות, הבצל הירוק והכוסברה למרק.
מתבלים את המרק בסויה, חומץ, סוכר (או סילאן) ומלח. המרק צריך להיות חמצמץ, אבל עם גוון מעט מתקתק ומעט מלוח. התיבול תלוי בטעם ציר העוף שלכם והמתיקות שהקוקוס מוסיף למרק. כאן תאלצו להיעזר בזיכרון המרק התאילנדי שאתם טעמתם ובטעמכם האישי.
מספר דקות לפני ההגשה, מוסיפים את קוביות העוף עם הביצה למרק הרותח ובוחשים. העוף יהיה מוכן בשניות, רך ועסיסי.
מבשלים עד שהירקות מתרככים. הטעם משתבח כחצי שעה לאחר שהמרק כבר מוכן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון